logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba 40L7335D - brak obrazu po aktualizacji i podłączeniu do sieci Wi-Fi

MrCYr4x 11 Lis 2020 18:36 2523 6
REKLAMA
  • #1 19037426
    MrCYr4x
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie.
    Mam problem z telewizorem marka TOSHIBA 40L7335D.
    Na obecną chwilę nie a się tzn. reaguje na pilot. Z oczekiwania (czerwony kolor diody)
    włącza się i kolor jasny zielony na 1 sec. Pojawia się obraz i potem znika a lampka zmienia na kolor delikatny zielony. Pod czas wyłączania po wciśnięciu przycisku wyłącz pojawia się obraz na 2 sec. I telewizor gaśnie.
    Krótka historia telewizor był na ogródku w męskiej jamie używany, konsola, film, jak dzieci były to filmy z USB.
    Obecnie nowy lepszy telewizor wylądował w jaskini i ten do domu przywiozłem.
    W domu działał aż do momentu gdy go do sieci WI-Fi nie udostępniłem .
    Pobrał aktualizację włączył się i wyłączył. I działał. YouTube itp.
    I został wyłączony. I teraz nie chce wyświetlać obrazu.

Opcja może coś poszło. Rozebrałem tył. Zobaczyłem że pełno kurzy no to usunąłem go.
    Oględziny organoleptyczne :
    Słuch nie wydaje dźwięków.
    Zapach: Transformator dziwnie pachnie słodyczą
    Wzrokowo: Nad transformatorem ślady grzania się.

I dwie opcje:
    Aktualizacja coś wniosła (jeśli tak to by się nie włączył po niej)
    Transformator (dziwny zapach ślady grzania)
  • REKLAMA
  • #2 19037515
    GanCegall
    Poziom 38  
    Ocena: 1626
    MrCYr4x napisał:
    Słuch
    Zapach:
    Wzrokowo:

Całe szczęście że nie lizałeś płyt aby dodać smak do palety doznań :-)
    Jakieś pomiary, oznaczenia podzespołów?
  • REKLAMA
  • #4 19038077
    MrCYr4x
    Poziom 13  
    I względem instrukcji wykonałem krok po kroku.
    Co dziwne. Po włożeniu pendriva i trzymaniu przycisku wycisz i włączeniu do gniazdka telewizora. Nie pokazał się żaden pasek ładowania.
    A telewizor się włączył. Obecnie testuję go.

Aktualizacja
    Telewizor działał do puki go po godzinie nie wyłączyłem. Jak się nagrzał tak się nie włącza. Po ostudzeniu za włącza się.
    Więc wracam do nadal mojej teorii że to wina sekcji zasilania chyba że się mylę ?

Jedynie grzejące się elementy to:

• REKLAMA
  • #5 19258643
    marus_78
    Poziom 10  
    MrCYr4x napisał:
    I względem instrukcji wykonałem krok po kroku.
    Co dziwne. Po włożeniu pendriva i trzymaniu przycisku wycisz i włączeniu do gniazdka telewizora. Nie pokazał się żaden pasek ładowania.
    A telewizor się włączył. Obecnie testuję go.

Aktualizacja
    Telewizor działał do puki go po godzinie nie wyłączyłem. Jak się nagrzał tak się nie włącza. Po ostudzeniu za włącza się.
    Więc wracam do nadal mojej teorii że to wina sekcji zasilania chyba że się mylę ?

Jedynie grzejące się elementy to:

Dodano po 52 [sekundy]:

Mam ten sam problem. Na sekundę włącza się i gaśnie ekran. Rozebrałem tył i nagrzewnicą podgrzałem tył . Załączył się po czasie zrobiłem ustawienia fabryczne, aktualizacje, ale jak ostygł znowu nie włącza się ekran. Chyba powiesze go na kaloryferze
  • REKLAMA
  • #6 20201157
    kadson030299
    Poziom 1  
    I jak z tematem? Jaka była przyczyna?
  • #7 20931445
    mw96olx
    Poziom 3  
    Witam. Mam taki problem, że telewizor nie może się połączyć z internetem przez Wi-Fi oraz przez kabel. Miał ktoś podobny problem?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Toshiba 40L7335D, który po aktualizacji i podłączeniu do sieci Wi-Fi przestał wyświetlać obraz. Telewizor reaguje na pilot, ale obraz pojawia się na krótko i znika. Po rozebraniu urządzenia zauważono kurz oraz dziwny zapach transformatora. Użytkownik podejrzewa problem z sekcją zasilania, ponieważ telewizor działa tylko po ostudzeniu. Inni użytkownicy potwierdzają podobne problemy, sugerując, że może to być związane z przegrzewaniem się komponentów. Pojawiły się również pytania o problemy z połączeniem internetowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA