logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z uruchomieniem No Boot Device Found Press any key to rebout the machine

DazziMoon 13 Lis 2020 16:14 18969 3
REKLAMA
  • #1 19041381
    DazziMoon
    Poziom 2  
    Hej,
    zwracam się do was z prośbą o pomoc, Która dotyczy nietypowego uruchomienia komputera. Najpierw jak włączam komputer, pojawia się komunikat: No Boot device found. Press any key to rebout the machine, po klikaniu przycisk, pojawia się ponownie, po ponownym uruchomieniu komputera probowałem wciskać F12 (pojawiają się opcje), System uruchamia się jedynie przez opcje: Windows Boot Manager, probowałem też diagnostykę, i reset BIOS (po nim opcja zmienia się na SSDPR-CX300-120 i wciąż system działa po wybraniu tej opcji, lecz po resecie komputera ta opcja powraca na Windows boot manager). Diagnostyka trwa długo, najdłużej ląduje dyski twarde.

Processor: intel(R) Core(TM) i5-3570 CPU @ 3.40GHz
    RAM: 16.0 GB
    Zasilacz: 250W Zasilacz H250AD-00 - Dell OptiPlex
    Płyta główna: Dell 0YXT71
    Karta graficzna: GeForce® GTX 1050 Low Profile 2G

Problem z uruchomieniem No Boot Device Found Press any key to rebout the machine Problem z uruchomieniem No Boot Device Found Press any key to rebout the machine Problem z uruchomieniem No Boot Device Found Press any key to rebout the machine
  • REKLAMA
  • #2 19041433
    ciuqu
    Poziom 38  
    Ocena: 827
    Spróbuj wyłączyć legacy boot, lub zmień na tylko Uefi.
    Samo się zepsuło czy coś zmieniałeś?
  • REKLAMA
  • #3 19041848
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1693
    Jeśli długo wykrywa dyski, to możliwe że ten CX300 padł.
    Zakładam że na nim był system, nie na HDD...
    Generalnie trzeba sprawdzić te dyski osobno i uzyskać oraz wstawić obrazki ich SMART.
  • #4 19042374
    DazziMoon
    Poziom 2  
    ciuqu napisał:
    Spróbuj wyłączyć legacy boot, lub zmień na tylko Uefi.
    Samo się zepsuło czy coś zmieniałeś?

Spróbowałem, zmienić na Uefi, i uruchamia się poprawnie bez komunikatu, ten błąd pojawił się bez powodu, sam nigdy nie zmieniam w biosie.
    Spróbuje odłączyć SSD i uruchomić z hdd

Dodano po 16 [minuty]:

Dodam jeszcze testy dysków z programu CrystalDiskInfo, oraz zauważyłem, ze godzina nagle się zmieniła. Może to przez reset BIOS.

Problem z uruchomieniem No Boot Device Found Press any key to rebout the machine
REKLAMA