logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y700-17 - Problem z ekranem // zepsuta matryca?

eKSoNiK 14 Lis 2020 23:48 900 4
REKLAMA
  • #1 19044365
    eKSoNiK
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z ekranem w swoim laptopie Lenovo Y700-17.. teoretycznie nie wiem co się stało, ekran jest dość dziwny, matryca odbiją się choćby od szyby, tworząc taki dziwny efekt 3D, dodam zdjęcie, więc będzie można sobie zobaczyć jak to wygląa.

Moje pytanie brzmi, co się mogło wydarzyć i czy da się to w jakiś sposób naprawić, bądź co trzeba wymienić, jest to wina matrycy?.. i jakie to będą koszta plus minus, ponieważ widzę jedną matryce za 300, a drugą za 1000.. prosiłbym o konkretną odpowiedź, bardzo dziękuje!

Lenovo Y700-17 - Problem z ekranem // zepsuta matryca?

[/b]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19044417
    prosiak_wej
    Poziom 39  
    Ocena: 1460
    Wygląda jakby warstwy dyfuzora się rozwarstwiły, albo pasek LED częściowo odkleił i nie świeci prosto w pierwszą warstwę rozprowadzającą światło. Możliwe, że od zbyt wysokiej temperatury albo wilgoci. Najprostszym i najpewniejszym rozwiązaniem będzie wymiana matrycy. A tą najlepiej szukać po modelu matrycy a nie laptopa.
  • REKLAMA
  • #3 19044584
    eKSoNiK
    Poziom 2  
    Właśnie pytałem też na grupach serwisowych na facebooku i dużo ludzi wspomniało na temat właśnie na temat ledy się wypaliły, Led driver board padł, a istnieje możliwość naprawy tego bez potrzeby kupna nowej matrycy czy nie bardzo?
  • REKLAMA
  • #4 19044588
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 742
    Matryca do wymiany. Do sprawdzenia jaki model matrycy, wtedy będzie można sprawdzić dokładną cenę. Nowa matryca powinna kosztować 300-400.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 19044680
    eKSoNiK
    Poziom 2  
    Z tym, że właśnie matryca były wymienia przez serwis.. już jakiś czas temu. Teraz już laptop nie jest na gwarancji, więc co myślisz kupić nowa i udać się do serwisu? Jeśli matryca była wymienia, mogło zajść do jakiegoś uszkodzenia?
REKLAMA