Witam jak w temacie , mam taki problem koleżka mój gra na gitarce
(nawet nie wiem jakiej i co gra , ale to napewno nie jest to bas) i chciałby zeby zbudowac mu jakis piecyk ! moc max 50 - 60 wat
więc tak moje pytania brzmią
• czy moge zaadaptować stary wzmacniacz z ELTRONA 60 moc była by wystrczająca !
• jaki głosnik moge zastosować czy może to byc GDS np TONSILA lub cos z oferty STXa np GDS 22-120-4SE ! lub TVM ARZ6604
• zapewne potrzebny będzie jakis przedwzmacniacz , tu nie zabardzo wiem co moge zastosować
prosze o jakieś podpowiedzi co i jak , i jesli ten głosnik się nadaje to jaka obudowa zastosować ,
na tą konstrukcje mam 300 pln max, ale jesli sie da taniej to jeszcze
lepiej , eltrona mam to juz odpada pod warunkiem że sie nadaje
jeszcze jedno pytanie czy moge zastosowac jeden kanał miksera z eltrona jak przedwzmacniacz po przeróbkach oczywiście !!
pozdrawiam i dziękuje za co kolwiek marniu
(nawet nie wiem jakiej i co gra , ale to napewno nie jest to bas) i chciałby zeby zbudowac mu jakis piecyk ! moc max 50 - 60 wat
więc tak moje pytania brzmią
• czy moge zaadaptować stary wzmacniacz z ELTRONA 60 moc była by wystrczająca !
• jaki głosnik moge zastosować czy może to byc GDS np TONSILA lub cos z oferty STXa np GDS 22-120-4SE ! lub TVM ARZ6604
• zapewne potrzebny będzie jakis przedwzmacniacz , tu nie zabardzo wiem co moge zastosować
prosze o jakieś podpowiedzi co i jak , i jesli ten głosnik się nadaje to jaka obudowa zastosować ,
na tą konstrukcje mam 300 pln max, ale jesli sie da taniej to jeszcze
lepiej , eltrona mam to juz odpada pod warunkiem że sie nadaje
jeszcze jedno pytanie czy moge zastosowac jeden kanał miksera z eltrona jak przedwzmacniacz po przeróbkach oczywiście !!
pozdrawiam i dziękuje za co kolwiek marniu