logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Znak równości nie działa na różnych klawiaturach - testy na laptopie

V33NOM 22 Lis 2020 10:55 1926 6
REKLAMA
  • #1 19060475
    V33NOM
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem ze znakiem równości, na kilku testowanych klawiaturach nie działa. Gdy podłączam klawiatury do laptopa, wszystko działa prawidłowo.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19060524
    V33NOM
    Poziom 2  
    piotrkol7 napisał:
    Jakich laptopów? Ta sama klawiatura w kilku laptopach?

Komputer PC, podłączam do niego kilka klawiatur, nie dziala znak rownosci, te same kalwiatury na innych urzadzeniach (przyklad Laptop) dzialaja bez zarzutu. Czyli cos w systemie nie gra i nie da sie znaku rownosci wpisac, "+" jest pod tym samym guzikiem i działa. Cos blokuje znak rownosci =
  • REKLAMA
  • #5 21103018
    brzoozaz
    Poziom 1  

>>19060524 Czy może od 2022 ogarnąłeś o co chodzi, mam identyczny problem, nawet po zmianie klawiatury
  • REKLAMA
  • #6 21103045
    gregor124
    Poziom 28  
    Ocena: 826
    @brzoozaz
    Jaka masz ustawiona klawiatura w systemie?
    Jaki system?
    Jaki układ klawiatury?
    Sprawdź trzymając lewy ALT i z numerycznej wprowadź 61
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 21104504
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    brzoozaz napisał:

>>19060524 Czy może od 2022 ogarnąłeś o co chodzi, mam identyczny problem, nawet po zmianie klawiatury

Wygląda na to, że jakiś program blokuje. Trzeba przejrzeć zainstalowany software pod kątem skrótów klawiszowych.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z działaniem znaku równości na kilku klawiaturach podłączonych do komputera PC, podczas gdy te same klawiatury działają poprawnie na laptopach. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ustawień klawiatury w systemie operacyjnym oraz układu klawiatury. Istnieje również podejrzenie, że jakiś program może blokować wprowadzenie znaku równości, co wymaga przeglądu zainstalowanego oprogramowania pod kątem skrótów klawiszowych. Użytkownik został również poinstruowany, jak wprowadzić znak równości za pomocą klawisza ALT i numerycznej klawiatury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA