logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dlaczego nie warto kupować elektronarzędzi od BAAS Polska? Ostrzeżenie.

wodorek45 22 Lis 2020 21:02 2676 5
  • #1 19061842
    wodorek45
    Poziom 3  
    Chciałbym ostrzec kupujących elektronarzędzia BAAS Polska przed parametrami narzędzi innymi jakie są podane w ogloszeniu i naklejkach na narzędziach. Wkrętarka oferowana jako 18 voltowa posiada baterie zaledwie 11,3 V. Wewnątrz oudowy baterii są 3 ogniwa 18650 a powinno być ich 5.
  • #2 19066104
    TomekB123
    Poziom 20  
    Ocena: 146
    Niestety wciąż są na rynku tacy "producenci".
    Możesz jeszcze dodać zdjęcie tego cuda. Wizualnie zawsze lepiej się przyswaja takie wiadomości.

Osobiście spotkałem się innym badziewiem made in china, gdzie akumulator "18 V" NiMh miał w środku tylko ogniwa na 12 V i wypełniacz.
  • #3 19071055
    wodorek45
    Poziom 3  
    "Krajowi" producenci sprzętu używają produktów z Chin, naklejają stosowne naklejki i prawdopodobnie 99% nabywców nie wie co kupuje.
    Widząc że wkrętarka jest słaba a bateria ma małą pojemność, sprawdziłem co mi sprzedano. Sprzedawca na moją reklamację odpowiedział, że to nie jego sprawa, a on tylko sprzedaje towar. Podobnie jak BASS Polska, tak i EUROTEK, używają takich samych sztuczek. Chciałbym ostrzec potencjalnych kupujących przed zakupem tych śmieci, próbowałem skontaktować się z BASS Polska, ale nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.
    Może ktoś z forumowiczów zna drogę jak ukrócić te złodziejskie praktyki?
    Dołączam kilka zdjęć nawiązujących do tematu.
    Załączniki:
    • Dlaczego nie warto kupować elektronarzędzi od BAAS Polska? Ostrzeżenie. 1268.jpg (2.76 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dlaczego nie warto kupować elektronarzędzi od BAAS Polska? Ostrzeżenie. 1272.jpg (230.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dlaczego nie warto kupować elektronarzędzi od BAAS Polska? Ostrzeżenie. 1258.jpg (2 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 19074253
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1612
    wodorek45 napisał:
    Może ktoś z forumowiczów zna drogę jak ukrócić te złodziejskie praktyki?

Najlepsza to nie kupować, a przed kupnem sprawdzić opinie lub założyć temat (gdy nic nie możemy znaleźć odnośnie danego elektronarzędzia) w dziale: "Co kupić?".
  • #5 19108871
    wodorek45
    Poziom 3  
    Nie udało mi się rozwiązać problemu z wiertarkami o których pisałem .W ramach dyskusji którą proponuje Allegro. Napisałem do sprzedawcy wiertarki ,opisując niezgodność oferty ze stanem faktycznym. Sprzadawca zaproponował mi abym znalazł serwis który sprawdzi czy ja na pewno nie wymysliłem całej historii.Napisałem także do BASS Polska-żadnej odpowiedzi.Praktycznie nie ma żadnej drogi do tego aby się ustrzec przed oszustami sprzedajacymi swoje towary.Jeżeli chodzi o UOKiK to dysponują oni tylko sformalizowanymi wzorami do wypełnienia ,a nie do opisania zjawiska które występuje na rynku sprzedaży wysyłkowej.Mam wrażenie że dystrybutorzy towarów poochodzących z Chin zamawiają towar z nalepkami w języku polskim,albo sami drukują nalepki które mają wprowadzić kupującego w błąd.Czy jest jakaś metoda aby ten proceder ukrócić?
    Pozdrawiam
  • #6 19109569
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1612
    wodorek45 napisał:
    .Czy jest jakać metoda aby ten proceder ukrócić?

Tak, trzeba dokładnie czytać odpowiedzi.
    Topolski Mirosław napisał:
    Najlepsza to nie kupować, a przed kupnem sprawdzić opinie lub założyć temat (gdy nic nie możemy znaleźć odnośnie danego elektronarzędzia) w dziale: "Co kupić?".
REKLAMA