Znalazł kolega jakiś firmware bo też potrzebuje tv resetuje na logo.
Płyta CV338H-T42 to chyba produkcja Manty bo występuje w modelu;
Manta LED9320E1S
panel CX315DLEDM 1366x768
Android 4.4.4
https://www.soft4led.com/2019/10/cv338h-t42-software-free-download-all-resolutions.html Z tej strony ściągnąłem pierwszy. 351MB. Powinno być po rozpakowaniu: CtvUpgrade.bin. Przytrzymać trzeba POWER 5 sekund aby wymusić start z USB. Skończą się restarty ale zostanie problem pilota. Na razie nic nie udało mi się dopasować. Przy starcie TV pojawia się logo" bbk" i po rosyjsku '' przyjemnego oglądania''. Potem "Dalej" i czeka na OK. Bez pilota nie ruszy. Jak masz pilota uniwersalnego to możesz próbować. Dalej szukam pilota lub firmware do Skymastera.
Ten sam bin wgrywałem ściągnąłem z pierwszego wiersza w linku ten upgrade z 10 jest taki sam zawartość 513777kb. Logo Supra pisałem jest potem przechodzi do pierwszej instalacji i tu brak pilota jak pisał kolega wyżej
No to jesteśmy na tym samym etapie. Ciekawe co to za wynalazek bbk. Może to AKAI Smart? Pewnie koledzy ze wschodu mogli by podpowiedzieć. Wszak menu początkowe jest w języku rosyjskim.
Załączniki:
20201202_083243.jpg(2.63 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Wysłałem zapytanie do firmy Skymaster o możliwość udostępnienia oprogramowania Zobaczymy jak się firma ustosunkuje
Niestety odpowiedzi nie otrzymałem. Ale za to zakupiłem w Auchanie pilota uniwersalnego Msonic MBC415K za nie całe 10 zł.Po wyszukaniu kodu wszystkie funkcje działają nie mogę odczytać jakiej marki kod bo niema takiej opcji w tym pilocie.Tuner nie działa nawet po zmianie kraju prawdopodobnie inna obsada głowicy. TV będzie działał pod dekoderem Polsatu. W menu głównym brak języka polskiego.
Załączniki:
IMG_20201213_125222.jpg(2.02 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
U mnie oprócz tego co napisałem na forum to nic nowego soft BBk pilot z marketu i tv działa do współpracy z dekoderem i tak pewnie nie posiada tunera DVB-T2
Kodu nie znam wyszukałem doświadczalnie z opcji pilota ale podany pilot po wyszukaniu kodu obsługuje wszystkie funkcje a tak w nawiasie to po roku od padnięcia softu w tym tv uszkodziło się podświetlanie listwy do wymiany
Kolego elmo071, czy jest możliwość udostępnienia tego wsadu? Chciałbym sprawdzić z ciekawości. Też mam ten sam problem z tym telewizorem. Wgrałem już wiele wsadów, ale za każdym razem pilot nie działa.
Użytkownicy poszukują oprogramowania do telewizora Skymaster 32SHA2000-N37, który ma płytę główną CV338H-T42 i panel CX315DLEDM. Wiele osób zgłasza problemy z resetowaniem telewizora na logo oraz brakiem funkcjonalności pilota. Wskazano, że płyta CV338H-T42 może być produkcji Manty, a użytkownicy dzielą się linkami do pobrania firmware oraz doświadczeniami z różnymi pilotami uniwersalnymi. Wspomniano również o problemach z językiem w menu oraz braku tunera DVB-T2. Niektórzy użytkownicy próbują znaleźć wsady do pamięci eMMC, aby rozwiązać problemy z pilotem i oprogramowaniem. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.