logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Solarman nie pokazuje danych poza produkcją prądu – Sofar 8.8, brak statystyk

rob190 28 Lis 2020 08:00 37707 12
REKLAMA
  • #1 19074364
    rob190
    Poziom 5  
    Ocena: 7
    Dzien dobry
    Aplikacja solarman na tel lub compie nic niepokazuje oprocz produkcji pradu ,instalacje mam od tygodnia i tak jest od poczatku .falownik
    sofar 8.8
    oprocz produkcji kompletnie nic niepokazuje czy ktos wie czemu ?wydawalo mi sie ze bede mial fajna przejzysta apke a tu nic ,instalator probuje mi powiedziec ze wszyscy maja to samo ale przed instalacja mowil ze super fajna apka:(. Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #3 19074402
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1698
    A co bym miała pokazywać ?
    O ile pamiętam to jest produkcja aktualna, dzienna, miesięczna, roczna.
  • REKLAMA
  • #4 19074426
    rob190
    Poziom 5  
    Witam ,no wlasnie a mnie pokazuje tylko i wylacznie dzienna produkcje
  • #5 19074435
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ja mam solarman i jest możliwość podglądu wielu parametrów.
  • REKLAMA
  • #6 19074459
    rob190
    Poziom 5  
    Tak wyglada moja app
    Załączniki:
    • Solarman nie pokazuje danych poza produkcją prądu – Sofar 8.8, brak statystyk 16065524466691147027069731485922.jpg (7.52 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 19074467
    rob190
    Poziom 5  
    I w kazdym innym miejscu zero jakichkolwiek info
  • #8 19074475
    madamsz1
    Poziom 42  
    Przeczytaj wątek który podał link kolega, jeżeli dalej nie rozwiąże to Twojego problemu, możemy próbować go rozwiązać. Z tego zdjęcia nie wiele widać, ale nie ma tam żadnej informacji co to za App (nazwa) poza tym, aby były aktualne informacje w czymkolwiek app/PC musi falownik mieć zapewniony stały kontakt z serwerem - czyli musi być lokalne połączenie router-falownik po wifi bez zakłóceń.
  • REKLAMA
  • #9 19074479
    rob190
    Poziom 5  
    Apka solarman bede prubowal
    dziekuje
  • #10 19074502
    madamsz1
    Poziom 42  
    Tak jak na początku pisałem w Solarman jest wszystko, aktualna produkcja, łącznie z % produkcji urządzenia, wszystkie dane poprzednie czyli produkcja, dzienna, miesięczna, roczna, całościowa, możliwość podglądu aktualnych (odświeżanie chyba co 30minut) danych odnośnie parametrów sieci energetycznej i temp. falownika, danych napięcia,mocy i prądu z poszczególnych PV. Ale jak inwerter nie ma połączenia z wifi to nic z tego nie będzie - no i prawidłowa konfiguracja app/datalogger

Dodano po 7 [minuty]:

Co masz w zakładce "urządzenia" - widzę że to co zamieściłeś to wersja z PC
  • #11 19075654
    mechatronix.engineer
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Aby falownik solarny działał prawidłowo wymagane podłączenie do sieci zewnętnej globalnej (internet) ---> dokonać aktualizacji automatycznie lub ręcznie z strony producenta ----> wsio będzie grało OK !

Pozdrawiam
  • #12 19077381
    rob190
    Poziom 5  
    madamsz1 napisał:
    Tak jak na początku pisałem w Solarman jest wszystko, aktualna produkcja, łącznie z % produkcji urządzenia, wszystkie dane poprzednie czyli produkcja, dzienna, miesięczna, roczna, całościowa, możliwość podglądu aktualnych (odświeżanie chyba co 30minut) danych odnośnie parametrów sieci energetycznej i temp. falownika, danych napięcia,mocy i prądu z poszczególnych PV. Ale jak inwerter nie ma połączenia z wifi to nic z tego nie będzie - no i prawidłowa konfiguracja app/datalogger

Dodano po 7 [minuty]:
    Tak to PC ale Solarman w apce to samo pokazuje

Co masz w zakładce "urządzenia" - widzę że to co zamieściłeś to wersja z PC
  • #13 19077389
    madamsz1
    Poziom 42  
    rob190 napisał:
    Tak to PC ale Solarman w apce to samo pokazuje

Trochę inaczej odpisuj, jak cytujesz i daj odpowiedź na pytanie :) - zdjęcie
    Chociaż dzisiaj i tak mało co z tego będzie bo panele pewnie pod śniegiem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z aplikacją Solarman, która wyświetla jedynie dzienną produkcję energii, mimo że oczekiwał szerszego zakresu danych, takich jak produkcja miesięczna, roczna oraz parametry sieci energetycznej. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z braku stabilnego połączenia falownika z siecią Wi-Fi, co jest niezbędne do prawidłowego działania aplikacji. Wskazują również na konieczność aktualizacji oprogramowania falownika oraz prawidłowej konfiguracji aplikacji. Użytkownik potwierdza, że aplikacja nie pokazuje żadnych dodatkowych informacji poza produkcją dzienną.
REKLAMA