logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Naprawa zasilacza 320W i konfiguracja z HP socket 1155, i7 2600k, Radeon RX 470

Postman11 28 Lis 2020 18:21 408 7
REKLAMA
  • #1 19075433
    Postman11
    Poziom 6  
    Witam!!! Mam taki kłopot, wysiadł mi zasilacz tzn. spaliły się dwa piny na wtyczce i jest okopcone wejście( dioda na płycie głównej się zapala,wiatrak na CPU chodzi) ale zasilacz wchodzi na wysokie obroty i komp. daje trzy razy po cztery krótkie sygnały( błąd zegara sys. albo pierwszego wtyku pamięci) ,sprawdzałem i wszystkie wtyki pamiecipo kolei i włożyłem nową baterię w płytę główną. Nic,ten sam błąd. Konfiguracja to:

Płyta główna jakaś stara z wejściem zasilania na 6 pin !?!? HP socket 1155 ,procesor i7 2600k 4x4 GB DDR3 1333 MHz ,grafika Radeon RX 470 8 GB a ten nieszczęsny zasilacz to jakiś zabytek 320W z wyjściem zasilania tym na 6 pin i 4 pin do procesora ( zasilanie do dysków wychodzi z płyty głównej, a zasilanie do karty graficznej to przedłużenie od tego do DVD. Wiem że to konfiguracja z ...., ale taką właśnie mam i uparłem się że przywrócę jej życie. ( mam w zapasie nowy zasilacz Chiefteca 600W ale ma wtyk na płytę 20 pin z mozliwoscia doczepienia 4 pin,6 pin ale to PCI express i ono mi nie wchodzi i tak w ten wtyk na płycie głównej nie wchodzi bo taki stary biały jest i ten "nowoczesny" nie pasuje. PYTANIE: Co robić? Czy wystarczy kupić przejściówkę z 2x molex na 6 pin ? Zakładając że płyta główna nie jest uszkodzona.Pomocy!!!!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19077973
    Postman11
    Poziom 6  
    Naprawa zasilacza 320W i konfiguracja z HP socket 1155, i7 2600k, Radeon RX 470 Naprawa zasilacza 320W i konfiguracja z HP socket 1155, i7 2600k, Radeon RX 470 Naprawa zasilacza 320W i konfiguracja z HP socket 1155, i7 2600k, Radeon RX 470

Oto zdjęcia. Ps. Fajnie że ktoś się wogole zainteresował,myślałem że głowę zawracam.
  • REKLAMA
  • #5 19077998
    Postman11
    Poziom 6  
    Z przednim panelem chyba? Tył jakoś upcham byle dało się to przykrecic. Możecie proszę mi podpowiedzieć jaką płytę pod tego i7 2600 tzn. wiem że socket 1155 i DDR3 ale jakieś sugestie od kogoś doświadczonego bardzo by mi pomogły. Ps. Jaką płytę główną i jakie będzie do niej pasowało chłodzenie bo zakładam że przycisk on/off i te przednie USB w jakiś sposób podlacze. Najwyżej przedłużacz USB do tyłu podepnę,bo klawiaturę i mysz i tak z tyłu będzie. Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #7 19078013
    Postman11
    Poziom 6  
    O jak tak dalej pójdzie to obudowę też dokupie. Luz...za tego gotowca z tym radkiem rx470 8 GB i7 2600 i 16 DDR3 1333 dałem tysiaka,dużo czy mało?

Dodano po 6 [minuty]:

Procesor i7 2600 niestety bez k

Dodano po 4 [minuty]:

Tak jest z tyłu, backplate jest wklejony chyba klejem w obudowę,. Coraz to inne ciekawostki odkrywam w tym..."gitowcu".

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zasilaczem 320W, który spalił się, co objawia się wysokimi obrotami wentylatora i błędami sygnalizowanymi przez płytę główną. Konfiguracja sprzętowa obejmuje procesor Intel i7 2600, kartę graficzną Radeon RX 470 oraz pamięć DDR3. Użytkownik rozważa wymianę płyty głównej oraz zasilacza, sugerując modele H61, B75 lub Z77, a także poszukuje informacji na temat kompatybilności z nowym zasilaczem Chieftec 600W. W dyskusji poruszane są również kwestie dotyczące podłączenia przedniego panelu obudowy oraz kosztów zakupu używanego sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA