logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Rejestrator IP Hikvision DS-7104NI-K1/W/M - dodawanie i przywracanie kamer DS-2CD2041G1-IDW1

sakamae1519 30 Lis 2020 23:05 1413 4
  • #1 19081025
    sakamae1519
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam.

Kilka miesięcy temu zakupiłam rejestrator IP Hikvision DS-7104NI-K1/W/M z czterema kamerami DS-2CD2041G1-IDW1. Zestaw działał bardzo dobrze. Niestety pojawiły się dwa problemy i proszę o pomoc.

1. Niedawno obraz w jednej z kamer stał się nieostry, więc odesłałam ją na gwarancję i wróciła do mnie z opisem: przywrócono ustawienia fabryczne - należy dodać kamerę ręcznie do rejestratora. Nie umiem tej kamery wyszukać/dodać, sklep nie odpisuje na maile i nie odbiera telefonów. Czy mógłby mi ktoś opisać jak jak mam dodać tą kamerę?
    2. Problem pojawił się kilka dni temu - rejestrator widział tylko jedną z trzech pozostałych kamer, dwie były offline. Usunęłam je i jedną z tych kamer rejestrator wyszukał natychmiast i mam podgląd, natomiast druga zniknęła i nie ma jej. Kamera jest podłączona do prądu i świeci się w niej niebieska lampka. Czy da się jakoś tą kamerę przywrócić, jeśli tak to w jaki sposób?

Z góry dziękuję za pomoc.
  • Pomocny post
    #2 19081302
    Stan-Mar

Poziom 27  
    Ocena: 139
    Do wyszukiwania kamer w sieci Hika jest program SADP. Nim można skonfigurować kamerę do pracy w odpowiedniej puli adresowej, a następnie dodać ją do rejestratora.
    Konto firmowe:
    STAN-MAR ZABEZPIECZENIA Stanisław Karzecki
    Kanta 12/42, Olsztyn, 10-691
  • #3 19086520
    sakamae1519
    Poziom 9  
    Stan-Mar napisał:
    Do wyszukiwania kamer w sieci Hika jest program SADP. Nim można skonfigurować kamerę do pracy w odpowiedniej puli adresowej, a następnie dodać ją do rejestratora.

Problem nr 2 już udało mi się rozwiązać więc działają mi 3 kamery. Nadal nie potrafię ręcznie dodać kamery czwartej kamery do rejestratora (tej, którą na gwarancji przywrócili do ustawień fabrycznych) . Ten program SADP nie widzi żadnej z kamer, tylko rejestrator.
  • Pomocny post
    #4 19086904
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1497
    Kamery są podłączone kablem LAN czy po wifi?
    Sądzą po tym, że SADP ich nie widzi to pewnie po wifi.
    Trzeba kamerę podpiąć po LANie i wprowadzić jej ustawienia sieci wifi.
  • #5 19122269
    sakamae1519
    Poziom 9  
    Dziękuję bardzo. Problem rozwiązany.
REKLAMA