logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] MAN TGX - Spadek ciśnienia powietrza do 4bar i opadanie kabiny po nocy

magii 01 Gru 2020 16:31 1656 3
REKLAMA
  • #1 19082419
    magii
    Poziom 9  
    Ocena: 48
    Witam

Mam problem z powietrzem po nocy schodzi do 4bar aż opada kabina. Oczywiście wykluczyłem naczepę, sprawdziłem gdzie może lecieć wodą z płynem. Okazało się ze z jednego zbiornika trochę uchodzi i z zaworu redukujacego ciśnienie na trzecim obiego. Oczywiście zawór wymieniłem a zbiornik uszczelniłem, bez zmian. Następnie sprawdziłem podstawę osuszacza ( myślałem ze może brudny w środku) okazało się wszystko dobrze, nadal bez zmian. Wymieniłem rownież zawór cztero drożny i nadal to samo. Może coś z poduszkami? Za podpowiedz z góry dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 19082460
    maxetm
    Poziom 23  
    Ocena: 289
    Szukaj wycieków..... być może poduszki/a kabiny . Również może syczy fotel lub jakaś złączka np. od wpiętego pistoletu 😉. Kabina jest wpięta w czwarty obwód z którego zasilane jest również układ sprzęgła, skrzynia, cała kabina oraz zawieszenie.
  • REKLAMA
  • #3 19083014
    magii
    Poziom 9  
    Wszystkie przewody miedzy ramą sprawdzone, pistoletu nie mam z fotela napewno nie leci :). Ale myślałem ze sprzęgło i skrzynia to trzeci obieg. Muszę podnieść kabinę i tam popatrzeć oraz sprawdzić poduszki od kabiny
  • #4 19098484
    magii
    Poziom 9  
    Okazało się ze leci z elektrozaworu retardera. Znajduje się on przy akumulatorze retardera. Sprawdzałem wszystko ale o nim zapomniałem. Po wymianie jak ręka odjął :D
REKLAMA