Cytat: OK, jest tanio - chociaż jeśli nie będzie wielkiej różnicy w cenie to warto Intela Core I5-10400F wziąć pod uwagę.
Zostanę przy Ryzenie 5 2600
Cytat: Nie warto brać takiego szmelcu. Ta płyta się nadaje do biura, nie do obciążeń w grach. Sensowne minimum to Asrock B450M PRO4, a lepiej MSI B450 A-PRO MAX (uwaga - nie B450M A-PRO MAX).
Ok, biorę MSI B450 A-PRO MAX. Tylko nie będę zmieniał obudowy bo Irid mi się podoba.
Czy ma wejścia na 4 wentylatory? (no i czy wejdzie do Irida)
Cytat: Warto kupić GTX1650, cena powinna być podobna. GTX1650 super byłaby jeszcze lepsza.
Ok.
Cytat: SSD oczywiście? Bo skłądanie na dysku talerzowym zestawu pod Windows 10 to porażka na starcie.
W tym momencie jestem na HDD, jest świetnie. To że szybsza prędkość na dysku mnie nie obchodzi. No i mam 3 systemy, win10 (teraz), linux mint i ubuntu.
Cytat: Zależy od ceny, generalnie DDR4-3200 można też brać, bez problemu działają z generacją 2000.
Ok.
Cytat: Przy budżetowym zestawie nie ma co przepłacać za zasilacz. Vero L3-500, Be Quiet System Power 9 400 powinny być OK.
Biore Be Quiet System Power 9 400
Cytat: W życiu bym tego nie kupił za ponad 300 złotych, ale moja niechęć może wynikać z tego, że nie lubię agrotuningu LEDowego za duże pieniądze. Do tego sama obudowa słaba,. Jak ma być głośno i szumiąco to taki cel będzie osiągnięty. Jak chcesz tę stówę dołożyć do czegoś bardziej pożytecznego to kup Modecom Oberon PRO Silent (uwaga: koniecznie PRO SILENT, nie PRO, PRO LE czy PRO GLASS). W przeciwieństwie do szumiącego i świecącego chińczyka ta obudowa będzie cichsza (ma fabryczne wygłuszenie) i rozsądnie chłodzona.
Mój znajomy to ma i chodzi fine. Jak mówiłem, nie zmieniam.
Dzięki za pomoc!
Tylko chcę się upewnić, polecałeś mi poprostu to co znałeś czy to wszystko będzie ze sobą kompatybilne?