logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka/Candy/Evo Plaisir - Pralka Candy ładowana od góry , cieknie woda z zespoł

Solarjoko 05 Gru 2020 18:40 2385 1
REKLAMA
  • #1 19092175
    Solarjoko
    Poziom 1  
    Witam.
    Cieknie mi woda z pralki Candy z wsadem od góry.
    Miejsce z którego cieknie woda to obudowa bębna, jeśli dobrze to nazywam to tak zwana wanna bębna lub zestaw piorący.
    Obudowa ta jest skręcona wieloma śrubami, kilka prań temu postarałem się je dokręcić, mimo, że raczej mocno były skręcone i prawie się udało. Kilka prań ilość cieknącej wody była znikoma. Jednak dziś sporo wody się wylało.
    Mam pytanie jak to naprawić, uszczelnić? Czy w ogóle da radę, czy tylko wymiana zestawu piorącego wchodzi w grę?
    Prawdopodobne miejsce wycieku zaznaczone na zdjęciu.
    Będę wdzięczny za podpowiedzi.
    Pozdrawiam
    Michał
    Pralka/Candy/Evo Plaisir - Pralka Candy ładowana od góry , cieknie woda z zespoł
  • REKLAMA
  • #2 19168640
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6891
    Jeśli rzeczywiście cieknie na łączeniu ściany i zbiornika to sprawa jest prosta jak drut, ale pracochłonna.
    Trzeba wyjąć cały zespół piorący górą z obudowy, otworzyć zbiornik, oczyścić wszystko elegancko, i złożyć ponownie uszczelniając poczciwym silikonem. Dać mu po wszystkim 24h na wyschnięcie i cieszyć się praniem... lub szukać dalej z czego naprawdę cieknie :)

Dla wprawnego człowieka z 2h pracy, dla amatora pewnie 2 dni pracy :)
REKLAMA