logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco Via Torretta 240 - Zwarcie i niepewność co do ustawienia regulatora grubości mielenia

Karlsen 06 Gru 2020 12:36 1035 4
REKLAMA
  • #1 19093665
    Karlsen
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.
    Posiadam expres Saeco Via Torretta 240, który podczas uruchamiania robi zwarcie, uruchamia wyłącznik różnicowo-prądowy.
    Rozebrałem urządzenie po 2 tygodniach nieużywania, ale nie znalazłem widocznej gołym okiem przyczyny, a sądziłem, że powodem może być rozszczelnienie na trójniku i woda kapiąca na przewód masy. Będę wdzięczny za sugestie.
    I niefortunnie wyjąłem żółty element regulujący grubość mielenia kawy i nie mam pewności, czy odpowiednio go włożyłem. Czy te białe znaczniki mogą pomóc w poprawnym umiejscowieniu żółtego elementu?
    Poniżej zdjęcia zakamienionej części expresu i regulacji grubości mielenia.

Saeco Via Torretta 240 - Zwarcie i niepewność co do ustawienia regulatora grubości mielenia
  • REKLAMA
  • #2 19094506
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1823
    Do wymiany przewody wodne jest nieszczelnosc na grzalce
  • REKLAMA
  • #3 19096763
    Karlsen
    Poziom 11  
    ssss napisał:
    Do wymiany przewody wodne jest nieszczelnosc na grzalce

Nie do końca rozumiem wymianę przewodów, skoro stwierdzasz nieszczelność na grzałce. Czy możesz rozwinąć swoje zdanie?
  • REKLAMA
  • #4 19097317
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1823
    Przewody sa nieszczelne i z nich idzie woda na grzalke
  • #5 19097363
    Karlsen
    Poziom 11  
    Dzięki.
    Czy jakaś sugestia apropos ustawienia regulatora mielenia?
REKLAMA