logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niepokojące napięcia zasilacza Dell D220P-01

tripster 06 Gru 2020 17:24 576 2
REKLAMA
  • #1 19094404
    tripster
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Witam. Posiadam zasilacz DELL D220P-01. Przerobiłem go tak, żeby dało się zasilać nim gpu, w tym przypadku jest to gtx 970 od msi. I wszystko działa. Natomiast jest jedna niepokojąca rzecz, mianowicie napięcia. Spadają one nawet do poziomu 11,56v przy obciążeniu 150w w furmarku(podczas gdy moc zasilacza to 216w). Korzystanie z takiego zasilacza jest bezpieczne? Nie będzie powoli degradował mi GPU?
    załączam film, gdzie w grze stopniowo wbiegam w wymagającą lokację graficzną żeby było dobrze widać, jak napięcia stopniowo spadaja wraz z obciążeniem
    https://youtu.be/k3lKF5E17TI
    Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 19094457
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Miernik katastrofa. Dokonaj pomiar innym miernikiem.
    Lepiej używać normalny zasilacz do PC.
  • #3 19094917
    tripster
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    adamadi33 napisał:
    Miernik katastrofa. Dokonaj pomiar innym miernikiem.
    Lepiej używać normalny zasilacz do PC.

Nie mam innego miernika. A ten myślę jest w porządku bo sprawdzając baterie AAA pokazuje 1.59v na nie uzywanych bateriach i 1.3v na rozładowanych. Czyli tak jak powinno być. A używać muszę niestety takiego kloca-zasilacza, bo nie mam miejsca w obudowie na większy. To zakładając, że ma napięcia 11.55v na linii 12v to będzie ok? Bo mógłbym w sumie kupić drugi taki zasilacz i zrobić przejściówkę, że 2 zasilacze zasilają 1 kartę graficzną, tylko będzie to dla mnie nie praktyczne, bo często zdarza mi się ten komputer gdzieś przenosić. Dlatego się was pytam.
REKLAMA