logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wielofunkcyjne urządzenie laserowe kolor z WIFI do 1200 zł - Lexmark MC3224 vs HP MFP 179fnw

sn2010 06 Gru 2020 19:49 567 2
  • #1 19094816
    sn2010
    Poziom 8  
    Ocena: 31
    Dzień dobry, szukam urządzenia wielofunkcyjnego w technologii laser kolor w budżecie do 1200 zł, w którym papier będzie całkowicie schowany w urządzeniu. Drugim kryterium podstawowym to komunikacja WIFI

Myślałem o Lexmark mc3224, ale zaciekawiło mnie to, że nie ma nigdzie możliwości zakupu tego urządzenia. Ceneo niby coś tam pokazuje, ale mimo wszystko oferty nie są aktualne. Dodatkowo nie ma zamienników tonerów. Z młodzieńczych lat (20 lat temu) pamiętam, że Lexmark był właśnie takim urządzeniem do momentu skończenia kartridży, później się nie opłacało.

i oto, komentarz ktory potwierdza moją teorię:

Cytat:
    Szykując się do zakupu trzeba liczyć się z tym że po 50 wydrukowanych stronach trzeba wymienić tonery. Tak więc trzeba liczyć się z wydatkiem 1500 zł

W sumie nic innego w tym budżecie nie mam. Zastanawiałem się nad HP MFP 179fnw, ale tutaj papier mamy na wierzchu i dodatkowo przypomina mi samsunga, z którym się męczyłem od momentu zakupu. Dziś już czar goryczy prysł, jak każda druga strona drukowania sprawiała, że drukarka się zacinała i papier się kleszczył. (mam wrażenie, że problem czujnika końcowego papieru, problem znany CLP 365 Samsung), choć u mnie działo się tak od momentu zakupu nowej. Reklamowałem, ale nie stwierdzili usterki.

Generalnie drukuje raz w miesiącu około 60 stron (faktury oraz dokumenty firmowe) sporadycznie przydałby się skaner, nie raz coś muszę zeskanować, choć teraz nie miałem i jakoś telefonem sobie radziłem) lecz kilka razy przeszła mnie myśl kupić jakiś używany skaner za kilkadziesiąt złotych z olx, ale mało miejsca na biurku.

Będę wdzięczny za wasze sugestie i podpowiedzi oraz poświęcony czas
  • #2 19095082
    suri1986
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Nowe czy używane? Ogólnie kup sobie coś używanego mono mfp, a kolor jak potrzebujesz to zlecaj do wydruku. Jak bardzo potrzebujesz mfp kolor, to poszukaj raczej w atramencie, bo w laserze będzie Ci cieżko coś ciekawego znaleść w tym zakresie cen...
  • #3 19096326
    sn2010
    Poziom 8  
    Ocena: 31
    Oczywiście chodzi mi o nową, ale przejrzałem sobie historię cen interesujących mnie modeli i poczekam do stycznia. Ceny średnio są niższe o około 15% więc może pomyślę nad innym modelem np. Canon i-SENSYS MF742CDW
REKLAMA