logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Różne poziomy głośności na różnych kanałach

Falwack 06 Gru 2020 23:14 9234 4
REKLAMA
  • #1 19095368
    Falwack
    Poziom 11  
    Ocena: 55
    Witam!
    Poprzednio napisałem temat w złym dziale więc się poprawiam.

Przychodzę do was z problemem z tematu - tylko ja nie wiem do końca czy to wina TV czy UPC...

A więc tak - kupiłem sobie ostatnio nowy TV - Samsung UE50TU8502U. Sprawuje się ogólnie dobrze, ale jest z nim (albo z UPC) problem tego rodzaju, że na kilku kanałach potrafi mi tak wywalić decybelami, że aż bębenki pękają. Już wyjaśniam na przykładzie kanałów:

Na początku to wiadomo, ustawiam sobie głośność na pilocie (pilot UPC sparowany z telewizorem i dekoderem) żeby miał wartość "najmniejszą" - nie kompletne wyciszenie, tylko taki najsłabszy dźwięk. I teraz tak:

TVP1, TVP2, TVN, Polsat - ogólnie są dobrze zrobione - jest ustawione, że ma być cicho i jest cicho.
    AXN, Kino Polska, aleKino - na dokładnie tym samym, najniższym poziomie głośności te kanały (to nie wszystkie, ale to przykład), dają taki monstrualny dźwięk porównywalny do tego, jakbym na TVP/TVN/Polsacie ustawił poziom głośności prawie że na maksa.

Nie mam pojęcia od czego to zależy, czy da radę jakoś temu zaradzić? Sprawdziłem już chyba wszystkie dostępne i w dekoderze i w telewizorze możliwości i nic nie wskórałem, a tak się no... po prostu nie da oglądać, bo przełączysz kanał i z neutralnej głośności nagle Ci rozsadzi bębenki i pół dzielnicy.

Nie wiem czy to coś pomoże, ale jestem w sieci UPC i posiadam dekoder Mediabox.

Bardzo proszę o pomoc :/
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19095804
    Falwack
    Poziom 11  
    Niestety nie. W dalszym ciągu jest taka sama sytuacja.
  • REKLAMA
  • #5 19869114
    Falwack
    Poziom 11  
    To jest problem po stronie dostawcy UPC, nie telewizora.
REKLAMA