Witam mam dwa pytania. Pierwsze to jaki zasilacz będzie odpowiedni mój zestaw to:
Płyta Główna: Gigabyte b450m s2h
Procesor: Intel i3-10100f
Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 4
Karta Graficzna: Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB OC
Ram GOODRAM IroX 8GB 2666Mhz
Pamięć: Plextor M.2 256GB
i Aktualny Zasilacz: SilentiumPC VERO L3 600W
i się zastanawiam na wymianą na 500W gdyż po odłączeniu kabla zasilającego myszka gaśnie po 10 sekundach i jeszcze dwa razy mignie oraz jak wyciągałem ram to zaiskrzyło nie było widać ale było słychać. I drugie pytanie Podczas grania trzeszczy, albo raz mi się tak przydarzyło że na pulpicie podczas spoczynku mi trzeszczał. Piszą że to cefki, albo jakieś zimne luty i że to normalne ale wolę napisać żeby później nie było i mi koło głowy nie wybuchł zasilacz.
Płyta Główna: Gigabyte b450m s2h
Procesor: Intel i3-10100f
Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 4
Karta Graficzna: Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 8 GB OC
Ram GOODRAM IroX 8GB 2666Mhz
Pamięć: Plextor M.2 256GB
i Aktualny Zasilacz: SilentiumPC VERO L3 600W
i się zastanawiam na wymianą na 500W gdyż po odłączeniu kabla zasilającego myszka gaśnie po 10 sekundach i jeszcze dwa razy mignie oraz jak wyciągałem ram to zaiskrzyło nie było widać ale było słychać. I drugie pytanie Podczas grania trzeszczy, albo raz mi się tak przydarzyło że na pulpicie podczas spoczynku mi trzeszczał. Piszą że to cefki, albo jakieś zimne luty i że to normalne ale wolę napisać żeby później nie było i mi koło głowy nie wybuchł zasilacz.