logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dlaczego w nowym laptopie ASUS TUF FX505D pojawiły się artefakty?

dawa69 10 Gru 2020 12:28 882 7
REKLAMA
  • #1 19103721
    dawa69
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    witam pod koniec tych wakacji kupiłem laptopa Asus tuf FX505D I wszystko było fajnie laptop chodził jak należy ale pewnego dnia znacznie spadł na wydajności system sie zacinał wyskakiwały jakieś błędy a nawet czasem artefakty po jakiś 2 tygodniach uspokoiło sie ale artefakty przynajmiej 1 raz dziennie wyskakiwały potem troche ucichło wydajnoś odrobine wróciła system windows 10 sie nie zacinał aż do dzisiaj dzisiaj podczas lekcji wyskoczyły mi artefakty Dlaczego w nowym laptopie ASUS TUF FX505D pojawiły się artefakty?
    laptop znowu znacznie spadł na wydajnosci grzeje sie ale tymrazem system sie nie zacina pomocy nie wiem co mam z tym zrobić
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19103817
    dawa69
    Poziom 6  
    MOSFET - Serwis napisał:
    Ściągasz furmarka i męczysz grafikę obserwując temperatury. Jeżeli po wygrzaniu pojawią się albo znikną artefakty to jest problem grafiki.
    ok po lekcjach zobacze

Dodano po 5 [minuty]:

MOSFET - Serwis napisał:
    Ściągasz furmarka i męczysz grafikę obserwując temperatury. Jeżeli po wygrzaniu pojawią się albo znikną artefakty to jest problem grafiki.
    Dlaczego w nowym laptopie ASUS TUF FX505D pojawiły się artefakty? wydaje mi sie że to nie karta po zmienieniu trybu na Performance procesor sie zaczyna grzać do wysokich temperatur a karta graficzna ma od 40 do 48 stopni wcześniej czegoś takiego nie mialem
    ogl przy urzywaniu trybu silient jest ok procesor ma od 45 stopni do 50 tylko podczas gry są male fpsy bo procesor wtedy zegary skręca
  • REKLAMA
  • #5 19103857
    dawa69
    Poziom 6  
    MOSFET - Serwis napisał:
    Pastę musisz wymienić.
    kurcze bo nie chce gwarancji tracić na laptopa niby nie ma żadnej plomby na tylnej klapie ale jednak wole nie czy jak bym oddal laptopa do rtv euro agt i paste im to oni by mi wymienili na moją ?
  • REKLAMA
  • #7 19103940
    dawa69
    Poziom 6  
    MOSFET - Serwis napisał:
    Zapytaj serwis
    ok dobrze zamykam problem zobacze co sie da zrobic dzięki za pomoc pzdr
  • #8 19103943
    dawa69
    Poziom 6  
    MOSFET - Serwis napisał:
    Zapytaj serwis
    ok dobrze zamykam problem zobacze co sie da zrobic dzięki za pomoc pzdr

Dodano po 40 [sekundy]:

jeszcze nie rozwiązalem ale miej wiecej wiem co zrobić

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z laptopem ASUS TUF FX505D, który po pewnym czasie zaczął wykazywać spadki wydajności oraz pojawianie się artefaktów graficznych. Po kilku tygodniach sytuacja się poprawiła, ale artefakty nadal występują. Użytkownik zauważył, że zmiana trybu na Performance powoduje przegrzewanie procesora, podczas gdy w trybie Silent temperatura jest stabilniejsza. Użytkownicy sugerują przetestowanie karty graficznej za pomocą programu FurMark oraz wymianę pasty termoprzewodzącej. Użytkownik obawia się utraty gwarancji przy samodzielnej naprawie, dlatego rozważa oddanie laptopa do serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA