logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer z płytą Gigabyte B85M-DS3H-A i zasilaczem Chieftec GPAS8 450W nie startuje bez 8-pin EPS

Bedziemagik 10 Gru 2020 20:56 420 2
REKLAMA
  • #1 19104857
    Bedziemagik
    Poziom 3  
    Witam, złożyłem komputer wszystko dobrze podpięte oprócz kabla eps gdyż w zasilaczu chieftec gpas8 450w posiadam jedynie 4 pin eps a płyta potrzebuje 8 pin. Odpalam włącznik na zasilaczu i nic się nie dzieje. Zasilacz sprawdziłem za pomocą złączenia zielonego kabla z czarnym i wentylator kręci się. Procesor mam już włożony jest sprawny dzialał dzisiaj na mojej starej płyciem. Ram też sprawny a co do zasilacza i płyty nie mam pewności. Da się jakoś to sprawdzić czy płyta odpali cokolwiek bez kabla eps z włożonym procesorem? Płyta to Gigabyte B85M-DS3H-A. Jeśli to ważne to procek to i3 4160. Z góry dzięki za odpowiedzi

Dodano po 1 [minuty]:

Dla sprostownia wlacznik z front panelu tez kliknalem
  • REKLAMA
  • #3 19104874
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1072
    Bedziemagik napisał:
    oprócz kabla eps gdyż w zasilaczu chieftec gpas8 450w posiadam jedynie 4 pin eps a płyta potrzebuje 8 pin.

Prawie wszystkie płyty zadziałają z 4-pinowym. Bez poprawnego podłączenia płyta/sprzęt się w ogóle nie uruchomi.
REKLAMA