logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tworzenie własnej sieci z publicznego WiFi: logowanie, most WiFi, router i zasięg

Maciek19933 10 Gru 2020 23:30 492 3
REKLAMA
  • #1 19105233
    Maciek19933
    Poziom 2  
    Witam, mam takie pytanie mianowicie mieszkam w klinice z której kupuję internet, ale podczas podłączania się do sieci muszę podać swój login oraz hasło jest to taka sieć publiczna tak jak by na lotnisku czy w mcdonaldzie gdzie gdy się podłączasz włącza się przeglondarka i gdy w przypadku smartfona czy laptopa nie ma problemu tak już nie da się przyłączyć konsoli ani smart tv ponieważ ich przeglądarki nie daja rady obsłużyć tego logowania. Czy jest jakiś sposób oby to obejść tzn zrobić jakoś most wifi? Z tym że czy jeśli kupie router to on będzie potrafić się zalogować? Dodam jeszcze że zasięg jest w miare ale mógł by być lepszy, i tu też pytanie czy jakiś router. Najważniejsze jest to czy mogę wziąść ten internet i zrobić sobie z niego swoja sieć w swoim mieszkaniu ?
  • REKLAMA
  • #2 19105463
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1610
    Pokaż stronę logowania.
  • REKLAMA
  • #3 19110697
    Maciek19933
    Poziom 2  
    Tworzenie własnej sieci z publicznego WiFi: logowanie, most WiFi, router i zasięg

No właśnie jest z tym teraz problem, ponieważ jak daje czy to w telefonie czy laptopie „zapomnij tą sieć” to po ponownym podłączeniu już nie wyskakuje to okno logowania tylko urządzenie odrazu się łączy tak jak by router znał już to urządzenie.
  • #4 19126856
    Maciek19933
    Poziom 2  

Witam, udało mi się wejść w ekran logowania. Po zalogowaniu strona wygląda tak

Dodano po 18 [minuty]:

I tak wyglada ekran ładowania, którego nie da się przejść na żadnym innym urządzeniu niż telefon czy komputer.
REKLAMA