logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother DCP-T510 zazieleniony wydruk czarno białego zdjęcia przy druku kolorowym

Tmk68 12 Gru 2020 09:32 516 4
REKLAMA
  • #1 19107848
    Tmk68
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam dziwny problem na BrotherDCP-T510
    1. Tusze oryginalne, pojemniki pełne.
    2. Wydruk testu kolorów i jakości poprawne.
    3. Gdy drukuję czarno białe zdjęcie przy użyciu wszystkich kolorów lub używam tylko czarny, ale w najlepszej jakości na papier atramentowy, w obu przypadkach wydruk wychodzi zbyt zazieleniony, jest b. duża różnica w stosunku do wydruku na zwykłym papierze tylko na cz-b tuszu.
  • REKLAMA
  • #2 19108716
    SilverGTA
    Poziom 22  
    Ocena: 94
    A ustawiłeś w sterowniku wydruk tylko w czerni?!
  • REKLAMA
  • #3 19109497
    Tmk68
    Poziom 2  
    Drukowałem na dwa sposoby - druk w kolorze i druk w czerni. Do tej pory czarno biały wychodził tak samo przy obu ustawieniach. Teraz przy wydruku w kolorze wychodzi ta "zieleń".
  • REKLAMA
  • #4 19109630
    SilverGTA
    Poziom 22  
    Ocena: 94
    Należy mieć na uwadze różnice w tym co wyświetla ekran komputera - kolory RGB a tym co drukuje drukarka - kolory CMYK. Po za tym przy druku foto znaczenie ma papier i może być tak, że na papierze foto owe zdjęcia wyjdą ok. Warto sprawdzić np. ze sterownikiem PS (ale dla Brothera chyba tylko PCL jest). Sprawdź czy czarne prostokąty z Worda też są czarne.
    Jeśli drukarka na gwarancji to pozostaje zgłosić do blascu.
  • #5 19110211
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Tmk68 napisał:
    Drukowałem na dwa sposoby - druk w kolorze i druk w czerni. Do tej pory czarno biały wychodził tak samo przy obu ustawieniach. Teraz przy wydruku w kolorze wychodzi ta "zieleń".
    A przy - wydruk w czerni - jak wychodzi?
REKLAMA