logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] AutoCAD 2009/2012 LT - Licencja bezterminowa a brak dostępnej aktywacji

sunlux 12 Gru 2020 11:04 7386 3
  • #1 19107979
    sunlux
    Poziom 20  
    Ocena: 120
    Witam.

Jak wiadomo AutoDesk twardo stoi na stanowisku, że aktywacja produktów sprzed 2018 roku zaliczana jest jako asysta techniczna. Dlatego, według AutoDeska, produkty zakupione z licencją bezterminową, jak np. AutoCAD 2009 / 2012 LT nie mogą już zostać aktywowane.

Czy jest znane jakieś rozwiązanie tego problemu i używanie dalej produktu AutoCAD LT 2009 i 2012 LT skoro zgodnie z umową licencyjną te produkty posiadają licencję bezterminową ?

Sprawa dotyczy 5 licencji 2009 LT i 2 licencji 2012 LT - co z oczywistych powodów stanowi znaczącą wartość w firmie a te wersję są wystarczające dla pozostałych pracowników. Poza tym firma i tak posiada od kilku lat 6 subskrypcji rocznych LT i Fusion.

Sprawa praktycznie nadaje się do załatwienia na ścieżce prawnej.
  • #2 20019809
    mk761203
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Hej,
    Udało się w temacie coś ustalić? Teraz wyłączają możliwość aktywacji kolejnych programów i problem dotknął mnie.
    Udało się znaleźć jakieś rozwiązanie? Albo dotrzeć do licencji i ustalić jak to w licencji jest napisane?
  • #3 20020529
    sunlux
    Poziom 20  
    mk761203 napisał:
    Hej,
    Udało się w temacie coś ustalić? Teraz wyłączają możliwość aktywacji kolejnych programów i problem dotknął mnie.
    Udało się znaleźć jakieś rozwiązanie? Albo dotrzeć do licencji i ustalić jak to w licencji jest napisane?

Witam.

Klienci za moją namową zmienili wszystkie licencje AutoCAD LT, zarówno stare i nowe subskrypcje, na alternatywny program GstarCAD 2022 - ma dożywotnią licencję, wygląda identycznie jak AutoCAD LT 2022 a w dodatku GstarCAD instaluje się wielokrotnie szybciej (instalka 300MB) i działa wielokrotnie szybciej. Nawet działa na sieci w trybie serwera licencji.

Wszelkie moje próby polubownego załatwienia sprawy z firmą Autodesk i Techdata nic nie pomogły, ich stanowisko jest niezmienne - starych licencji AutoCAD LT nie aktywują mimo, że licencja została zakupiona jako dożywotnia.

Teraz po prostu Autodesk już więcej nic nie zarobi na kilkunastu licencjach LT przedłużanych co roku !!! Taka to już ich polityka i pazerność.
  • #4 20036858
    sunlux
    Poziom 20  
    Klient zmienił program AutoCAD LT na GstarCADa
REKLAMA