logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Różnice między Milwaukee m18 Fuel a Brushless: wytrzymałość, części zamienne, zastosowanie na dachu

Malloy07 12 Gru 2020 22:10 4758 6
REKLAMA
  • #1 19109657
    Malloy07
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam. Zakupiłem ostatnio taki zestawik Link
    Poza oficjalną stroną tego producenta nie mogę znaleźć informarcji czym różni się wersja fuel od brushless. Jak z wytrzymałością i częściami zamiennymi do nich? Czy nadadzą się do pracy na dachu kilka razy do roku? Naczytałem się nieciekawych opinii na temat serii brushless, jak to jest w praktyce?
  • REKLAMA
  • #2 19116959
    Jacek28
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    Brushless oznacza bezszczotkowy silnik, FUEL nie pamiętam dokładnie, ale tylko najwydajniejsze modele są tak oznaczane.
  • REKLAMA
  • #3 19116974
    Malloy07
    Poziom 5  
    No bo gdzie bym nie czytał tam pisza brushless be,fuj i sie psuja A fuel to najlepsze i wogole, dlatego pytam o co chodzi w tym wszystkim🙄
  • REKLAMA
  • #4 19117005
    stasiak965
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    Malloy07 napisał:
    No bo gdzie bym nie czytał tam pisza brushless be,fuj i sie psuja A fuel to najlepsze i wogole, dlatego pytam o co chodzi w tym wszystkim🙄

Gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze...
  • REKLAMA
  • #5 19117023
    Malloy07
    Poziom 5  
    Wiadomo, tylko czemu taka różnica w kasie ? Coś musi być innego "lepszego"w fuel
  • #6 19117100
    stasiak965
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    Tutaj masz pokrótce wszystko opisane :
    https://pl.milwaukeetool.eu/systems/m18/fuel/

Jeśli chodzi o kwestie technologiczne, no cóż... nikt Ci tego zapewne nie zdradzi, komponenty mogą być praktycznie identycznie wykonane, a materiały już zupełnie inne. Ogólnie z tego co widać, to FUEL jest bardziej naszpikowany elektroniką, czy to dobrze? Sam odpowiedz sobie na to pytanie.
  • #7 19117543
    breshnew
    Poziom 14  
    Ocena: 28
    Dla mnie brushless i fuel są tożsame, o ile wiem, Fuel to nazwa marketingowa bezszczotkowych. Czy to się psuje - raczej nie, używam od 2014 i działa. Byle nie rzucać i nie topić w niczym, wiadomo. Dla mnie znakomite narzędzia.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono różnice między narzędziami Milwaukee M18 Fuel a Brushless. Użytkownicy wskazali, że "brushless" odnosi się do silników bezszczotkowych, podczas gdy "Fuel" to marketingowa nazwa dla bardziej zaawansowanych modeli. Zauważono, że narzędzia Fuel są bardziej zaawansowane technologicznie, z większą ilością elektroniki, co może wpływać na ich wytrzymałość i zastosowanie. Użytkownicy podzielili się doświadczeniami, wskazując, że narzędzia Brushless są również solidne, ale Fuel mogą oferować lepszą wydajność. W kontekście pracy na dachu, obie wersje mogą być użyteczne, jednak Fuel mogą być bardziej odpowiednie do intensywniejszego użytkowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA