Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Klucz udarowy Milwaukee - pytanie do użytkowników

mario 77 19 Jan 2019 01:14 3807 6
    mario 77
    Level 23  
    Witam,
    Chcę kupić klucz udarowy Milwaukee M18FMTIWF12-502X . Jeśli ktoś używa takiego klucza to prosiłbym o kilka zdań. Generalnie czy te 610Nm wystarcza przy obsłudze aut osobowych , np. przy nakrętkach półosi itd. Rozmawiałem z chłopakami ze szrotu którzy używają M18CHIWF12-502X który ma chyba 950Nm i mówią że robi wszystko bez problemu. Nie chcę kupować na wyrost i nie zależy mi na ONE KEY ale jeśli usłyszę kilka opinii że będzie za słaby to mam jeszcze drugą opcję M18ONEFHIWF12 który raczej już nie będzie za słaby.
    dizba
    Level 32  
    610 Nm może być trochę mało, jak będziesz miał tylko jeden klucz. Ja używam Makita DTW1002Z. Ja poszedłem w makitę, bo ma 3 lata gwarancji oraz dużo elektronarzędzi.
    Boryc2014
    Level 20  
    Z zasady im mocniejszy klucz tzn. więcej nm no to wiadomo, że więcej rzeczy dasz rade odkręcić.
    AliYO
    Level 19  
    Chłopaki używają taki na warsztacie przy rozkręcaniu zawieszeń i bardzo rzadko muszą używać pneumata. Dodatkowo używają M12 CIW12-202X do drobniejszych prac. Spokojnie można polecać każdemu, a jutro sprawdzę jakiej siły jest M18.
    radoslaw790
    Level 9  
    Podstawowym problemem narzędzi akumulatorowych Milwaukee jest problematyczne złącze akumulatorów. Po dłuższym czasie użytkowania wyrabia sie plastikowe złącze i baterie nie łączą, trzeba je trzymac i dociskac ręką aby narzędzie działało. No i jeszcze z mojej przaktyki to wspomnę że kupiłem dwukrotnie zacieraczki i obie miały bardzo krótki żywot - uważam że są nieudane. Jedną odesłałem do naprawy na gwarancji i zaraz znów się popsuła. Odpuściłem temat i poszły na złom. Mam wkrętarki i kilka kluczy udarowych - generalnie bardzo dobry sprzęt - gdyby nie te baterie.
    decybel91
    Level 42  
    Zamiast tego Milwaukee polecę DeWalt dcf899 mam takiego jeszcze żadna śruba się nie oparła, no chyba że do ukręcenia. Jest tańszy i wielu się na DeWalt przesiada.
    tomix1985
    Level 10  
    Z bateriami Milwaukee nie miałem problemu, ale używam dopiero od 6 miesięcy kilku narzędzi przy pojazdach ciężarowych. Klucz M18FMTIWF12-502X jak robię coś przy swoim osobowym jeszcze się nigdy nie poddał, ale przy ciężarowych używam częściej 3/4 cala też z Milwaukee, polecam tą firmę