Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Mazda 2 1.6 hdi - Zimny szarpie

kamcio_20 12 Dec 2020 23:50 681 5
    kamcio_20
    Level 16  
    Witam wszystkich pacjent to mazda 2 z silnikiem 1.6 hdi produkcji psa problem polega na tym ze rano po odpaleniu kiedy silnik jest zimny odpala od strzala ale nie rowno pracuje czuc ze szarpie silnikiem pozniej kiedy sie rozgrzeje (zniknie niebieski wskaznik temperatury )szarpanie przeataje i silnik chodzi jak zegarek szwajcarski co moze byc przyczyna tego szarpania ... zdejmowanie wtyczek z czujnikow i przeplywomierza nic nie dalo po zgaszeniu silnika slychac jakies ruchy w egr moze ktos mial podobny problem
  • Helpful post
    Tomi51
    Level 13  
    A sprawdziles czy wszystkie garki pracuja po odpaleniu. Mozesz to sprawdzic zwyklym OBD. Jak jeden nie pracuje to zawsze SZARPIE.
  • Helpful post
    kamiloooxxx
    Level 11  
    Zacznij od diagnostyki, do sprawdzenia czujnik temeperatury, możesz wypiąć egr i sprawdzić jak się zachowuje. Jak nie będzie róznicy to pokusiłbym się o sprawdzenie wtrykiwaczy i kompresji. Spotkałem się z przypadkiem gdzie po nagrzaniu wzrastała kompresja na jednym z cylindrów i wszystko wracało do normy.
    kamcio_20
    Level 16  
    Czujnik temp nowy oryginal egr Tez nie dawal efektu nie wiem czy tam ktos z dpf nie kombinowal bo rura z tylu jest czarna a i nie mozna uruchomic procesu wypalania dpf dodam ze odpala naprawde z obrotu swiece tez nowe denso
    kamcio_20
    Level 16  
    Mój problem rozwiazalem wymieniłem koncowki wtryskiwaczy i samochod chodzi ok zimny i ciepły moze kogoś kiedys to nakieruje pozdrawjam i zamykam😀
    kamcio_20
    Level 16  
    Mój problem rozwiazalem wymieniłem koncowki wtryskiwaczy i samochod chodzi ok zimny i ciepły moze kogoś kiedys to nakieruje pozdrawjam i zamykam😀

Dodano po 55 [sekundy]:

Końcówki wtryskiwaczy