logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Samsung DW50K4030BB - słaby przepływ wody, błąd C4. Aqua-stop, labirynt, zawór odcinający

wojciech stefaniszyn 13 Gru 2020 15:33 8781 5
REKLAMA
  • #1 19111174
    wojciech stefaniszyn
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Dzień dobry
    Zmywarka Samsung DW50K4030BB słabo pobiera wodę i przerywa pracę błędem C4. Wąż zasilający z aqua-stop >nowy.
    Labirynt najgorzej nie wygląda a przeplyw w mojej ocenie niewystarczający. Bardzo proszę o ewentualne sugestie.
    W planie mycie labiryntu na początek.

Może ktoś posiada instrukcję napraw > service manual? Labirynt umyty, zablokowany zawór odcinający > po czyszczeniu wykonuje ruch ok. 3-4mm. Pytanie czy jego zakres działania jest prawidłowy? Przewód od zbiornika zmiękczacza udrożniony, nie był mocno zarośnięty, a maszyna nadal przerywa pracę z błędem C4.
    PS.
    Z przyjemnością chcę poinformować, że otrzymałem istotne wskazówki z najlepszego serwisu Samsung w Polsce, firmy Arsem z łodzi ul. Rojna 17 za co niezmiernie dziękuję!
    Pozdrawiam Wszystkich
    Wojciech
    Zmywarka Samsung DW50K4030BB - słaby przepływ wody, błąd C4. Aqua-stop, labirynt, zawór odcinający20201214_1..424.jpg (270.35 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Zmywarka Samsung DW50K4030BB - słaby przepływ wody, błąd C4. Aqua-stop, labirynt, zawór odcinający20201214_1...57_HDR.jpg (339.79 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19588797
    iwanekj
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam. Mógłbyś napisać jakie dostałeś wskazówki by naprawić zmywarkę. Mam to samo co ty.
  • REKLAMA
  • #3 19588847
    wojciech stefaniszyn
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Do presostatu prowadzi wężyk igielitowy od komory mycia. Był zaczopowany i należało go udrożnić.
  • REKLAMA
  • #4 19588873
    iwanekj
    Poziom 10  
    Czyli trzeba dostać się do hydrostatu. Dzisiaj spróbuję co piszesz.
  • REKLAMA
  • #5 19590518
    iwanekj
    Poziom 10  
    No i strzał w dziesiątkę 👍☺️
    Należy zdemontować hydrostat, przedmuchać rurkę która jest doprowadzona do komory mycia i pozamiatane. Dziękuję za cenne wskazówki. Myślę że komuś się przydadzą. A propo zmywarki, mój model to DW60M5060BB.
    Możesz zamknąć wątek.
  • #6 19779783
    dopiotrek1
    Poziom 1  
    Ocena: 11
    Dzień dobry
    Mam zmywarkę DW60R7050BB z tym samym problemem. Nie pobiera wody i wyświetla błąd 4C. Zaskoczyła mnie na dzień przed wigilią. Wyczyściłem sitko na wężu dopływowym, ale niestety nic to nie pomogło. Nie uśmiecha mi się myć ręcznie całej sterty garów przez święta.

Czy ktoś mógłby mnie naprowadzić gdzie szukać i jak się dobrać do tego presostatu aby wyczyścić wężyk, o którym piszecie w wątku?
REKLAMA