logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Lexmark e352dn - Nie startuje, słychać stuknięcie.

arturse 14 Gru 2020 13:01 594 4
REKLAMA
  • #1 19113395
    arturse
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Dzień dobry.
    Może ktoś już spotkał się z podobnym problemem i przetarł ścieżkę do jego naprawy. Po włączeniu zasilania słychać dźwięk mechaniki ze środka włącza się podświetlenie wyświetlacza a potem całkowicie się wyłącza. Wszystko trwa może sekundę. Sytuacja jest powtarzalna. Po wyłączeniu i włączeniu zasilania jest pyk błyśnięcie wyświetlaczem i wyłączenie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc zależy mi na uruchomieniu tej drukarki.
  • REKLAMA
  • #2 19114085
    pingwin137
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Kondensatory na zasilaczu jak chcesz się bawić w lutowanie. Jak nie to wymiana całego zasilacza to jest raczej wygodniejsze. W razie czego odezwij się na priv.
  • REKLAMA
  • #3 19272097
    tari
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Jako, że temat w miarę świeży pozwolę sobie podpytać czy udało się naprawić drukarkę? Mam identyczny objaw. Wymiana kondensatorów koło zasilania głównego nie zmienia totalnie nic. Parę lat temu ją obejrzałem nic nie zmieniając i po złożeniu zaczęła chodzić i poszła do szafy. Teraz chciałem odpalić i znowu ten sam problem. Wygląda jakby jakiś feedback lub jego brak nie pozwalał się zasilaczowi na stałe uruchomić. Napięcia z sekcji dead machine service check w serwisówce próbują sie pojawić ale to trwa za krótko.
    Załączniki:
    • Lexmark e352dn - Nie startuje, słychać stuknięcie. Screenshot_2021-02-21-13-51-15-851_com.adobe.reader.jpg (532.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lexmark e352dn - Nie startuje, słychać stuknięcie. IMG_20210221_140321.jpg (3.65 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Lexmark e352dn - Nie startuje, słychać stuknięcie. IMG_20210221_140534.jpg (4.81 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 19272569
    arturse
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Moja wiedza serwisowa okazała się zbyt uboga żeby dokonać naprawy. Kupiłem za 35 PLN sprawną drukarkę Lexmark E250d i przełożyłem zasilacz. Wszystko działa i drukuje jak należy. Mam też trochę części zamiennych na przyszłość ;)
    Za 35 PLN żaden serwis nie chciał by jej nawet oglądać o naprawie nie wspominając. Polecam tą drogę. Wymiana jest łatwa miła i przyjemna.

Dodano po 3 [minuty]:

Widać też że u Ciebie laminat jest przygrzany w tym samym miejscu co u mnie. Kiedyś drukarka była włączona 24h/doba. Teraz wyłączam kiedy nie korzystam.
REKLAMA