logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko 5834: Awaria zmywarki - brak reakcji na włącznik, zatrzymana woda, niewyświetlanie programu

kumek11 14 Gru 2020 20:29 1119 2
REKLAMA
  • #1 19114396
    kumek11
    Poziom 2  
    Witajcie,
    wczoraj doszło do awarii zmywarki. Po 5 latach odmówiła posłuszeństwa, a objawiła się mianowicie:
    1. Po wciśnięciu przycisku włączania często nie reagowała. Brak wyświetlania programu i czasu.
    2. Po udanym włączeniu i wyborze programu mycia zamykając zmywarkę działała pierwsze 5 minut.
    3. Po otwarciu zmywarki pozostała woda na dnie która nie została odpompowana.
    4. Włącznik główny zmywarki całkowicie przestał działać. W wyświetlaczu słychać delikatne cyknięcie przy próbie włączania. Wyświetlacz całkowicie przestał działać.

Z napraw z mojej strony. Zakupiłem całkowity działający panel główny. Wpierw wymieniłem główny moduł, później wyświetlacz i wykonałem test z włącznikiem. Rezultat identyczny w 4 pkt. Słychać cykanie z głośnika wyświetlacza. Brak wyświetlacz...
    Proszę pomóżcie gdzie może być problem.
  • REKLAMA
  • #2 19114429
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3683
    Prawdopodobnie uszkodzona wiązka elektryczna pod drzwiami ( pęknięte lub urwane przewody)
  • #3 19114466
    trojan 12
    Poziom 40  
    Ocena: 1109
    Wyłącznik blokady otwartych drzwi pralki. Wystarczy wyregulować albo (metoda niepolecana) dogiąć drzwiczki bo zwykle opadają na zawiasach.
REKLAMA