logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch CTL636eB – płukanie specjalne zatrzymuje się na kroku 3

Minster38 14 Gru 2020 21:27 5979 9
REKLAMA
  • #1 19114577
    Minster38
    Poziom 5  
    Ocena: 28
    Witam, mam problem z ekspresem do zabudowy Bosch CTL 636eb, podczas przerwanego programu czyszczenia, włączył się program płukanie specjalne, program dochodzi do 3/6 kroku i nie przechodzi do kolejnego. Nie można nic zrobić, włączenie wyłączenie, odłączenie od prądu nic nie pomaga. Czy jest jakiś sposób aby to naprawić bez serwisu?
    Bosch CTL636eB – płukanie specjalne zatrzymuje się na kroku 3
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19116715
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1800
    Sprawdz przeplywomiez moze zabrudzony
    Załączniki:
    • ctl636eb6-05.pdf (261.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 19116906
    Minster38
    Poziom 5  
    dziękuję. Czy ciężko się do niego dostać?
  • #4 19119332
    Minster38
    Poziom 5  
    Naprawione 😀 faktycznie przepływomierz. Dziękuje za poradę
  • #5 20053135
    Jymy91
    Poziom 1  
    Ocena: 6
    Witam, mam podobny problem ale expres zawiesił się na 5/6. „Opróżnij pojemnik na skroplony i włóż go z powrotem” ciagle wyjmuje j wkładam i nic nie rusza. Jak zrestartuje to znowu na tym samym się zawiesza.
  • REKLAMA
  • #6 20260737
    karolalasz
    Poziom 6  
    Jymy91 napisał:
    Witam, mam podobny problem ale expres zawiesił się na 5/6. „Opróżnij pojemnik na skroplony i włóż go z powrotem” ciagle wyjmuje j wkładam i nic nie rusza. Jak zrestartuje to znowu na tym samym się zawiesza.

Miałem tak samo, prawie od nowści. Ekspress wylądował na serwisie producenta, mieszali, mieszali i niby zrobili, ale coś czuję że to jakaś była partyzantka na sofcie, bo np nie pokazuje ze pojemnik na fusy jest pełny, jak o wyciągnę to pokazuje żeby włożył pojemnik na skropliny, a kiedy wyciagnę pojemnik na skropliny i wkładam sam pojemnik na fusy to wykrywa że wszystko jest ok. Poza tym ilośc mielonej kawy jest zdecywodanie za mała i nie prasuje jej , czyli zrobił mi się ekspres przelewowy na lurę.
  • #7 20311745
    holdi
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Witam
    Mam problem z takim ekspresem. Robi czarna kawę poprawnie natomiast ma problem z wszelkimi odmianami z mlekiem. Samo mleko spienia poprawnie. Objaw jest taki .
    Mieli kawę i jak zaczyna spieniać mleko wyskakuje komunikat anuluj i proces się kończy .Wyrzuca zmieloną kawę do odpadków.
    Wszystkie elementy wydają się sprawne. Podmieniłem zawór ceramiczny sprawdziłem krańcówki. Może ktoś spotkał się z taką usterką.?
  • REKLAMA
  • #8 20460708
    MAN_IN_BLACK
    Poziom 14  
    Ocena: 72
    Podmieniałem przepływomierz ale dalej to samo.
    Przeprowadziłem też test przycisków. Przyciski wszystkie start/stop, ring, kluczyk, gwiazdka, on/off) reagują ale niestety po wykonaniu takiego testu po 5s. wyskakuje informacja test nieudany.
    Jak odpalam ekspres to działa wszystko normalnie. Słychać pracę zaworu ceramicznego, do góry jedzie zaparzacz, płucze, zaparzacz jedzie w dól i zamiast zapalić się animowane menu wskakuje proces odkamienienia i nie można go ani anulować ani zatwierdzić ponieważ nie reaguje na dotyk. Natomiast jak wchodzę do menu serwisowego wszystkie przyciski reagują.
  • #9 21106501
    inventisto
    Poziom 1  

>>20311745 Cześć i co się okazało bo mam podobny problem ??
  • #10 21221204
    zimar71
    Poziom 1  
    >>21106501 cześć, czy udało się problem rozwiązać, mam to samo?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z ekspresem do zabudowy Bosch CTL 636eb, który zawiesił się podczas programu czyszczenia, przechodząc do etapu płukania specjalnego. Po próbie resetu i odłączenia od prądu, urządzenie nadal nie reagowało. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie przepływomierza, co okazało się skuteczne w rozwiązaniu problemu. Inni użytkownicy zgłosili podobne usterki, takie jak zawieszanie się na różnych etapach programów oraz problemy z wykrywaniem pojemników na fusy i skropliny. W niektórych przypadkach konieczna była interwencja serwisu, gdzie podejrzewano problemy z oprogramowaniem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA