logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Technics SL-PS50 nie kręci płytą - czy wymienić silnik napędu?

Nobi123 15 Gru 2020 11:15 1926 6
REKLAMA
  • #1 19115473
    Nobi123
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    Mam problem mianowicie taki, że mój CD Technics nie czyta płyt, po prostu pisze no disc a płyta jest. Rozkręciłem go i przeczyściłem soczewkę lasera ale to nic nie dało, potem zauważyłem, że nie kręci płytą a z tego co wyczytałem to nawet bez wciskania "play" powinien kręcić. Próbowałem jemu pomóc wystartować kręcąc płytą palcem bo na yt widziałem, że ktoś miał prawie identyczne objawy. Przechodząc do sedna sprawy, co może wprawić ten napęd w ruch. Czy trzeba wymienić silnik czy coś innego może być tego powodem?
  • REKLAMA
  • #2 19115488
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Jak czytnik nie "zobaczy" płyty to nie będzie kręcił napęd.
  • REKLAMA
  • #3 19115508
    Nobi123
    Poziom 5  
    Czyli problem z laserem?
  • REKLAMA
  • #4 19115514
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Raczej tak.
    A ten laser chociaż świeci?
  • #5 19115520
    Nobi123
    Poziom 5  
    Nie patrzyłem.
    A ile taki laser kosztuje i czy w ogóle jest dostępny?
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z odtwarzaczem CD Technics SL-PS50, który nie czyta płyt i nie kręci napędem. Po rozkręceniu urządzenia i wyczyszczeniu soczewki lasera, problem nadal występuje. Użytkownik zastanawia się, czy przyczyną jest uszkodzony silnik napędu, czy może problem leży w laserze. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że jeśli czytnik nie "widzi" płyty, napęd nie będzie się kręcił, co może wskazywać na problem z laserem. Pojawia się również pytanie o dostępność i koszt lasera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA