logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak widoczności trzeciej kamery POE w aplikacji Hik-connect przy podłączeniu do rejestratora 4ch

Gonzo24TP 15 Gru 2020 15:40 813 6
REKLAMA
  • #1 19116023
    Gonzo24TP
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam
    Monitoring na mojej posesji składa się z rejestratora 4ch POE i trzech kamer POE. Dwie kamery zasilane są z odrębnego zasilacza POE i podpięte do routera. Trzecia jest podpięta bezpośrednio do rejestratora i z niego zasilana. Wszystkie urządzenia pracują w tej samej sieci. Podgląd bezpośrednio z rejestratora jak i przez www (adres IP routera) działa prawidłowo. Problem jest z podglądem zdalnym przez Hik-connect. Widoczne są tylko dwie kamery podpięte do routera a trzeciej nie ma nawet do wyboru, jak by jej nie było fizycznie. Dodam że w Hik-connect mam dodany tylko rejestrator. Pomoże ktoś to ogarnąć?
  • REKLAMA
  • #2 19116145
    adwlodar
    Poziom 28  
    Ocena: 245
    Czyli w apce widać tylko te co są wpięte bezpośrednio do rejestratora?
  • REKLAMA
  • #3 19116175
    Gonzo24TP
    Poziom 11  
    Odwrotnie, tej co jest wpięta do rejestratora nie widać, pozostałe dwie wpięte do routera widać.
  • REKLAMA
  • #4 19116201
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 248
    ...
    Gonzo24TP napisał:
    Witam
    Monitoring na mojej posesji składa się z rejestratora 4ch POE i trzech kamer POE. Dwie kamery zasilane są z odrębnego zasilacza POE i podpięte do routera. Trzecia jest podpięta bezpośrednio do rejestratora i z niego zasilana. Wszystkie urządzenia pracują w tej samej sieci. Podgląd bezpośrednio z rejestratora jak i przez www (adres IP routera) działa prawidłowo. Problem jest z podglądem zdalnym przez Hik-connect. Widoczne są tylko dwie kamery podpięte do routera a trzeciej nie ma nawet do wyboru, jak by jej nie było fizycznie. Dodam że w Hik-connect mam dodany tylko rejestrator. Pomoże ktoś to ogarnąć?

Czy tak mniej więcej wygląda schemat Twojego połączenia??
    Brak widoczności trzeciej kamery POE w aplikacji Hik-connect przy podłączeniu do rejestratora 4ch
  • #5 19116248
    Gonzo24TP
    Poziom 11  
    Dokładnie tak :-)
  • #6 19116274
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 248
    ...
    Trzecia kamera nie pracuje w tej samej sieci, a kamery podpięte bezpośrednio do routera (z pominięciem rejestratora) są "wystawione na świat" przez P2P Hikvision. Trzecia będzie dopiero widoczna jak ją rejestrator udostępni...
    Zrób eksperyment i spróbuj na rejestratorze odtworzyć obraz z tych dwóch kamer podpiętych do routera.
    Nic się nie nagrało??
  • REKLAMA
  • #7 19116305
    Gonzo24TP
    Poziom 11  
    Nagrywa się z wszystkich trzech kamer. Na rejestratorze wszystko jest ok. Nagrywa z trzech kamer, widok na żywo też z trzech kamer. Na koncie Hik-connect mam dodany tylko rejestrator, kamery nie. Te dwie co są podpięte przez swith dodałem ręcznie w ustawieniach rejestratora, tą trzecią rejestrator sam wykrył i dodał. I tej trzeciej nie widać. Jak by było odwrotnie to nie było by problemu. Z rejestratora bym miał tą trzecią a dwie pierwsze bym dodał bezpośrednio do Hik-connect.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z widocznością trzeciej kamery POE w aplikacji Hik-connect, mimo że wszystkie trzy kamery są podłączone do tej samej sieci. Dwie kamery są zasilane z odrębnego zasilacza POE i podłączone do routera, natomiast trzecia kamera jest podpięta bezpośrednio do rejestratora 4ch POE. Podgląd z rejestratora oraz przez przeglądarkę działa prawidłowo, jednak w aplikacji Hik-connect widoczne są tylko kamery podłączone do routera. Użytkownik został poinformowany, że trzecia kamera może nie być widoczna, ponieważ nie jest "wystawiona na świat" przez P2P Hikvision, a rejestrator musi ją udostępnić. Użytkownik potwierdził, że wszystkie kamery nagrywają i są widoczne na rejestratorze, ale nie mogą być dodane do Hik-connect.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA