logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam schematu nadajnika TV dla kabelka koncentrycznego i telewizora kineskopowego

Robert5322 15 Gru 2020 22:07 1206 4
REKLAMA
  • #1 19117026
    Robert5322
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Cześć
    Szukam schematu nadajnika tv którym można pszesłać sygnał telewizyjny za pomocą kabla koncentryczne do telewizora i Prz tym nie spalić głowicy. Mam starą kamerę video trochę koncentryka i telewizor kineskopowy chciałbym z tego zestawu zrobić monitoring.
  • REKLAMA
  • #2 19117109
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19117243
    qaz22
    Poziom 16  
    Ocena: 40
    W tym temacie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2477896.html#11828853

wrzucałem kiedyś schemat takiego nadajnika telewizyjnego.

Wartości części są w pliku Nadajnik TV .pdf

Szukam schematu nadajnika TV dla kabelka koncentrycznego i telewizora kineskopowego

Najpierw potencjometr tak ustawiasz aby między punktami SM omomierz pokazywał 5om.
    Potem wpinasz drugi koniec kabla koncentrycznego do nadajnika w miejsce anteny.
    Teraz telewizor ustaw na wyszukiwanie sygnału nadajnika.
    Jeżeli sygnał jest za słaby to podkręcasz siłę sygnału, ale ostrożnie aby nie przesterować głowicy w TV.
    Ja taki zestaw miałem podpięty do tunera satelitarnego gdzie rozprowadzałem sygnał do dwóch pokoi.
    Do tego był jeszcze przedłużacz sygnału z pilota, jakoś trzeba było sterować tym tunerem.
  • REKLAMA
  • #4 19117264
    rnb_bolii
    Poziom 39  
    Ocena: 1172
    Witam. Można też "wypruć" jakiś modulator ze starego odtwarzacza VHS, zasilić i też będzie działać.
  • #5 19117504
    Kardor
    Poziom 15  
    Ocena: 100
    https://www.youtube.com/watch?v=ogPbczegBRI

Ten filmik powinien być trafną odpowiedzią na Twój problem.

Pan Mirek swój kanał opatrzył napisem "nietypowe rozwiązania", ale jak coś jest głupie, a działa, to nie jest głupie.
REKLAMA