logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 65PUS6262 - przyciemniony obraz, nie da się rozjaśnić ustawieniami

grzesiek53sk 16 Gru 2020 00:14 6252 7
REKLAMA
  • #1 19117315
    grzesiek53sk
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Od miesiąca się zaczęło tak, że po włączeniu i gdy pojawił się ciemny obraz trzeba było wyłączyć i włączyć ponownie i było dobrze, czasem po kilku takich próbach dopiero zaskoczył i wtedy działał poprawnie aż do wyłączenia. Teraz już ten sposób nie pomaga i jest przyciemniony obraz, a w serwisie tv powiedziano że albo płyta główna do wymiany albo matryca, nie są pewni. Pytanie czy da się to jeszcze naprawić czy to już nieopłacalne, tv 3-letni 65".
  • REKLAMA
  • #2 19117682
    m&m`s
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Obraz przyciemniony jest równomiernie na całej powierzchni ekranu czy częściowo ??
  • REKLAMA
  • #3 19118529
    grzesiek53sk
    Poziom 2  
    Obraz jest przyciemniony równomiernie tak jakby była zmniejszona jasność do minimum. Przywracałem ustawienia fabryczne i nic nie dało.
  • #4 19118565
    Boryc2014
    Poziom 20  
    Ocena: 86
    Mogło pójść podświetlenie matrycy albo sterownik który za to odpowiada. Jak masz możliwość to zrób aktualizację oprogramowania.
  • REKLAMA
  • #5 19118657
    grzesiek53sk
    Poziom 2  
    Aktualizację właśnie przeprowadziłem, telewizor działa i nadal przyciemniony obraz, dodam jeszcze że nie ma żadnej reakcji na zmienianie ustawień regulacji jasność
  • #6 19122654
    Boryc2014
    Poziom 20  
    Ocena: 86
    No to wygląda na to że jest to jakaś poważniejsza usterka. Musisz zawieść tv do jakiegoś serwisu niech ci sprawdzą i będziesz wiedział czy to poważna usterka czy tez nie i czy jest w ogóle sens go naprawiać.
  • REKLAMA
  • #7 19132593
    m&m`s
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    W Philipsach serii PUS miałem kilka podobnych przypadków . W większości problemem były listwy LED .

Dodano po 2 [minuty]:

Natomiast co do wymiany listw LED... jeśli tego nie robiłeś to odpuść sobie, nie polecałbym zaczynać od ekranu 65 cali :)
  • #8 19140592
    grzesiek53sk
    Poziom 2  
    Witam. Ja sam tego Ne zrobię, może jest ktoś chętny? Bo tak jak pisałem dałem do serwisu rtv i diagnoza była:
    -" albo płyta główna albo matryca a my tego nie jestesmy w stanie sprawdzić na 100%"

I tv oddali i powiedzieli że nie będą eksperymentować bo za duże koszta

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Philips 65PUS6262, który od miesiąca ma przyciemniony obraz, wymagający wielokrotnego włączania i wyłączania, aby poprawić jasność. Po przywróceniu ustawień fabrycznych oraz aktualizacji oprogramowania problem nie ustąpił. Serwis RTV zasugerował, że może to być usterka płyty głównej lub matrycy, ale nie byli w stanie tego potwierdzić. Inni użytkownicy wskazali na możliwe uszkodzenie podświetlenia matrycy lub sterownika, a także na problemy z listwami LED w telewizorach Philips serii PUS. Wskazano, że naprawa może być nieopłacalna, biorąc pod uwagę koszty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA