logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Podłączenie monitora Samsung SyncMaster SA300 do karty MSI RX570 8GB Armor OC

blagi99 16 Gru 2020 15:22 426 3
REKLAMA
  • #1 19118285
    blagi99
    Poziom 6  
    Ocena: 9
    Witam.
    Przez ostatnie 6 lat posiadałem kartę nvidia geforce gtx760 2gb .
    Posiada ona wyjścia : 2x dvi , 1x hdmi , 1x displayport .
    Monitor samsung syncmaster SA300 , który posiada jedynie wyjście VGA.
    Wtedy poradzono mi o zakupie przejściówki z VGA na DVI lecz tej która ma nad i pod płaską blaszką w kształcie minusa po dwa piny.
    Po tym czasie przyszedł czas na zmiany .
    Kupiłem msi rx570 8gb armor OC.
    Ta za to posiada 1x DVI , 1x hdmi , 3x displayport , lecz DVI z samą blaszką w kształcie " minusa " bez tych dwóch pinów na górze i na dole.
    Jak mam teraz połączyć monitor z kartą by uzyskać jak możliwą najlepszą jakość ?
    Przejściówka ta z załącznika wiadomo że juz odpada , bo takiego wyjścia na niej już tu nie ma.
    Jaka nowa przejściówka da możliwą najlepszą jakość ?
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Podłączenie monitora Samsung SyncMaster SA300 do karty MSI RX570 8GB Armor OC DVI.jpg (92.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19118318
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Najlepsza jakosc da wymiana monitora na bardziej wspolczesny, na allegro jest pelno poleasingowych w niskich cenach.

Co do przejsciowki to np. taka: https://www.morele.net/adapter-av-akyga-hdmi-vga-15cm-ak-ad-42-1482067/ nie wazne jaka kupisz i tak nie bedziesz mial "lepszej jakosci" na monitorze z wejsciem vga.
  • REKLAMA
  • #3 19118319
    blagi99
    Poziom 6  
    a jest różnica z VGA na co ? disp , hdmi , dvi ? czy na wszystkim będzie ten sam efekt.
    Z tamtej karty VGA na DVI ( tylko z tymi innymi pinami ) nie narzekałem na jakość.
    Różnicę zobaczyłem jak od tygodnia siędze na zintegrowanym intel hd4600
  • #4 19129519
    blagi99
    Poziom 6  
    Zamówiłem przejściówkę VGA HDMI
REKLAMA