Komplet LG SK5 soundbar + subwoofer KPK5B-W nie można sparować. Dźwięk obecny w sounbarze OK a sub pulsuje zieloną diodą led. Nie znalazłem service manual, ani sposobu na hard reset, który pomagał w takich przypadkach. Podpatrywałem na Youtube jak zrobiono reset z pozytywnym rezultatem w innych modelach ze "stajni"LG ale ten model nie ma odpowiednich klawiszy jak i wyświetlacza, więc te sposoby nie działają. Kto pomoże?
Miałem podobny problem w swoim SK5. Poniżej tłumaczenie z jakiegoś filmu, który pokazuje jak zrestartować subwoofer. U mnie po kilku próbach zadziałało. Poniżej jeszcze link do filmiku który pokazuje o co chodzi. Powodzenia!
https://www.youtube.com/watch?v=MFfi4pH4JC0
"Ta poprawka zadziałała dla MNIE i mam nadzieję, że zadziała dla Ciebie! Instrukcja online mówi, aby znaleźć VOL MIN.
Mój jest częściowym wyświetlaczem, a VOL MIN dla mnie zmniejszał głośność do końca, aż stał się stały czerwony. Następnie przytrzymaj wyciszenie, aż zacznie migać czerwone światło, naciśnij przycisk resetowania z tyłu subwoofera przez około 10 sekund. Następnie odłącz zasilanie od głośnika soundbar i subwoofera, a następnie poczekaj około minuty.
Ponownie podłącz zasilanie do obu urządzeń i włącz je za pomocą pilota, a migające zielone światło powinno świecić ciągłym zielonym światłem. Synchronizacja powinna być zakończona.