logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę streamować gry multiplayer problem przez obs

loleQ2010 17 Gru 2020 00:36 489 2
REKLAMA
  • #1 19119581
    loleQ2010
    Poziom 2  
    Witam

Mam poważny problem który mnie wręcz irytuje. Jeszcze niedawno mogłem streamować normalnie wszystko było cacy bez problemów. Ale teraz gdy odpalam stream to mogę zapomnieć o graniu w gry multiplayer bo ping nagle mi wskakuje na 1500

np.
    Euro truck simulator MP - 1500 i kickują
    Rainbow six - łączy nagle z amerykańskimi serwerami i mam 800 pingu a jak na europe wejdzie to mam po 400 pingu
    Apex legends to wszyscy mi się teleportują
    do tego jak włączam stream to strony internetowe długo się ładują

Internet nie jest zły na stream bo mam 200/20 Mb/s

obojętnie jaki bitrate ustawie ciągle to samo sprawdzałem na 3500 ping masakryczny i jakość nie będę mówił jaka mam ustawione na 10000 bitrate i w zapasie mam 10000 i na single wszystko działa tylko strony i multiplayery gry mogę zapomnieć :/

dodaję zdjęcia z OBS-a i speed test

Robiłem wszystko aktualizowałem sterowniki robiłem formata kompa (win10 pro) i nie pomogło :(

mój sprzęt:
    👉 Karta graficzna: GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio 8GB
    👉 Procesor: AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor 3.70GHz
    👉 Pamięć: 32 GB RAM
    👉 Bieżąca rozdzielczość: 1920 x 1080, 75Hz
    👉 System operacyjny: Windows 10 Pro
    👉 Monitory: 3x LG 24MP88HV
    👉 Dysk 512GB M2 + 2x SSD 256GB

Nie mogę streamować gry multiplayer problem przez obs Nie mogę streamować gry multiplayer problem przez obs
  • REKLAMA
  • #2 19119867
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1233
    loleQ2010 napisał:
    Jeszcze niedawno mogłem streamować normalnie wszystko było cacy bez problemów.

Niedawno tzn?
    Masz okres świąteczny, niektóre dzieciaki już siedzą w domach, niektórzy na kwarantannach, a polska infrastruktura telekomunikacyjna nadal nie jest gotowa na takie obciążenie (moim zdaniem w ogóle nie jest gotowa, ale to już pomijam).
    U mnie osobiście wszystko jest jak trzeba w godzinach 1:00 - 5:00, przed i po nie idzie osiągnąć maksymalnych prędkości.
    Jak robiłeś format, a połączenie masz po kablu i internet kablowy/światłowodowy to wina ewidentnie po stronie ISP.
  • #3 19120113
    loleQ2010
    Poziom 2  
    Wcześniej to znaczy przed kupieniem większego internetu bo wcześniej miałem 100/10 i zamówiłem u tego samego operatora 200/20 po prostu szybsze łącze na światłowodzie cały czas. Dzwoniłem do operatora i będą dzisiaj sprawdzać co może byc i jutro mają dać mi znać do przygody sprawdzę dzisiaj jeszcze na innym komputerze z słabszym prockiem bo i7 6700k ale jak tam będzie to samo to będę wiedzieć ze to wina dostawcy a nie komputera

Dodano po 8 [godziny] 37 [minuty]:

Dzisiaj zrobiłem test na innym komputerze.

I7 6700k
    16 GB ram
    Radeon RX 570

I tak samo także raczej jest to problem od dostawcy. Jutro będę się kontaktował jak się wyjaśni dam znać co powiedzieli i ewentualnie co było jakby ktoś miał kiedyś podobny problem.
REKLAMA