logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i nie włącza się po flashowaniu Twisterem - jak naprawić?

ziutus 16 Paź 2005 11:29 1130 6
REKLAMA
  • #1 1902593
    ziutus
    Poziom 15  
    Ocena: 36
    Kupiłem taką okazyjnie ,telefon nie włacza się ,da się go flashować twisterem, ale dalej się nie uruchamia ,zauwazyłem, że jak w twisterze zaznaczę opcje EN BT Fi to wgra się sam MCU a przy PMM jest -proces failed ale póznie jak chce dograć sam PMM to nie ma problemu,natomiast jak nie ma zaznaczonego EN BT FI ,to telefon normalnie się flashuje MCU i PMM ,na płycie rzadnych prób napraw ,sam dla pewności podmieniłem mjolnera i przelutowałem kość flasha ,ale objaw jest ten sam ,wygląda na zwalony soft ,ale nie jestem pewien ,proszę o pomoc jak go postawić

pozdrawiam
    ziutus
  • REKLAMA
  • #2 1907461
    grkz
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    przedewszystkim musisz znaleść takiego softa flash jakiego posiadałeś o ile juz nie jest za późno:p
  • REKLAMA
  • #3 1907562
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Błedy wywala, bo pewnie coś z bt jest uwalone i nie umie przeflashowac. Na poczatek sprawdzaj bez flahowania BT.
  • #4 1907641
    ziutus
    Poziom 15  
    Tak jak napisałem w pierwszym poście bez BT flaschuje się dobrze ale mimo to nie chce się załączyć
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 1907807
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    sprobuj wymienic rezonator 32kHz
  • #6 1917379
    ziutus
    Poziom 15  
    Wymiana rezonatora nic nie dała ,dalej fon sie nie włącza,może jeszcze jakieś pomysły?
    pozdr
  • REKLAMA
  • #7 2059449
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    U mnie wymiana rezonatora pomogła. Telefon chodzi jak należy.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Nokia 6310i, który po flashowaniu programem Twister nie uruchamia się. Flashowanie MCU i PMM przebiega poprawnie bez zaznaczonej opcji EN BT FI, natomiast przy jej włączeniu występuje błąd podczas wgrywania PMM. Wymiana układu Mjolner oraz przelutowanie kości flash nie przyniosły efektu. Sugerowano użycie oryginalnego softu oraz wykluczenie flashowania modułu Bluetooth. Proponowano także wymianę rezonatora 32 kHz jako potencjalne rozwiązanie. W jednym przypadku wymiana rezonatora rozwiązała problem i telefon zaczął działać prawidłowo, jednak w innym nie przyniosła poprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA