logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P30 Pro: Cichy głośnik do rozmów po wymianie dotyku z ramką

Bialy95 21 Gru 2020 19:44 7926 15
REKLAMA
  • #1 19129280
    Bialy95
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam mam problem otóż po wymianie dotyku bardzo cicho działa głośnik do rozmów. Dotyk wymieniony z ramka, po wymianie dotyku głośnik harczal, po wymianie głośnika jest bardzo cichy
  • REKLAMA
  • #3 19129380
    Bialy95
    Poziom 8  
    Jakiego kleju powinienem użyć jeżeli można wiedzieć ?.
    I jeszcze jedno pytanie jeżeli można to dlaczego przy połączeniu gaśnie mi ekran ?
  • REKLAMA
  • #4 19129545
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1427
    Nie do końca wiem co masz na myśli pytając o wygaszanie, ekran gaśnie, w trakcie połączenia ponieważ, w górnej części jest czujnik zbliżeniowy, żeby ucho nie dotykało ekranu/ by wygasić jego funkcjonalność. W oryginale jest klejony na taśmę dwustronną jak pamiętam. Sprawdzę jutro jak będę pamiętać.
  • #5 19132628
    suchy85LKR
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Tak na tasmę dwustronną a jeśli chodzi o wygaszanie ekranu to zasłonięty jest czujnik zbliżeniowy. Albo zalany klejem lub "zamiennik" ekranu i czujnik nie działa jak należy.
  • #6 19132713
    Bialy95
    Poziom 8  
    Okej dziękuję a jeżeli chodzi o przyklejenie głośnika to jakiego kleju powinienem użyć
  • #7 19132737
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    suchy85LKR napisał:
    jeśli chodzi o wygaszanie ekranu to zasłonięty jest czujnik zbliżeniowy.

Jeżeli był by zasłonięty to by w ogóle nie wygaszał, brak uszczelki, albo wpasowania dobrego i dlatego tak się zachowuje.
  • REKLAMA
  • #8 19279280
    danieleq84
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Panowie, to jak powinien byc prawidlowo zamontowany ten glosnik? Mam tel, w ktorym podczas upadku odkleila sie ta czesc z magnesem. Po przyklejeniu (kropelka) glosnik jest cichy (tzn cichszy od standardowego glosnika w innym tel, taki mniej basowy). Czy w P30 Pro powina grac muzyka z tego glosnika?
  • #9 19280569
    staś pytalski
    Poziom 41  
    danieleq84 napisał:
    Panowie, to jak powinien byc prawidlowo zamontowany ten glosnik? Mam tel, w ktorym podczas upadku odkleila sie ta czesc z magnesem. Po przyklejeniu (kropelka) glosnik jest cichy (tzn cichszy od standardowego glosnika w innym tel, taki mniej basowy). Czy w P30 Pro powina grac muzyka z tego glosnika?

Masz głośnik od rozmów i głośnik multimedialny, z którym masz problem? Ten od rozmów klei się najlepiej na taśmę dwustronnie klejąca. Kropelka to sztywny klej, który "nie pracuje" i oryginał nie jest tak klejony. Za muzykę odpowiedzialny jest głośnik od multimediów w dolnej części.
  • #10 19281093
    danieleq84
    Poziom 11  
    Problem mam z tym od rozmow. Podczas rozmow jest jakby malo basu (w porownaniu do standardowego glosnika rozmow). Czyli ten tel nie ma stereo?
    Ps. Sprobuje jeszcze na tasme dwustronna...
  • #12 19283102
    danieleq84
    Poziom 11  
    Chodzi mi o to, czy podczas odtwarzania muzyki, dzwiek jest stereo, tzn czy gra dolny i gorny glosnik jednoczesnie?
    A z tym basem to jest tak, ze jak porownuje jakosc rozmowy w moim P30 Pro i np Samsung z klasycznym glosnikiem to rozmowa na Samsungu jest bardziej basowa.
  • #13 19283238
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    danieleq84 napisał:
    Chodzi mi o to, czy podczas odtwarzania muzyki, dzwiek jest stereo, tzn czy gra dolny i gorny glosnik jednoczesnie?

Ten model nie ma dźwięków stereo.
  • #14 19283636
    danieleq84
    Poziom 11  
    tino2003 napisał:
    danieleq84 napisał:

Ten model nie ma dźwięków stereo.

Ok, to ta kwestie mamy rozwiazana.

A jak jest z tym glosnikiem od rozmow? Porownywal ktos z innymi telefonami?
  • #15 19284431
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ten głośnik przenosi drgania na ekran, odczucia słuchowe, zwłaszcza jak masz ucho przyłożone w innym miejscu to może być inaczej....
  • REKLAMA
  • #16 19285097
    danieleq84
    Poziom 11  
    Dziekuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z cichym głośnikiem do rozmów w Huawei P30 Pro po wymianie dotyku z ramką. W odpowiedziach podkreślono, że głośnik jest klejony do ramki i powinien być dobrze przyklejony, najlepiej za pomocą taśmy dwustronnej. Wskazano, że użycie kropelki (kleju sztywnego) może być niewłaściwe, ponieważ nie pozwala na odpowiednie "pracowanie" głośnika. Użytkownicy zauważyli, że głośnik do rozmów nie jest stereo, a jego jakość dźwięku może być różna w porównaniu do innych modeli, takich jak Samsung. Problemy z wygaszaniem ekranu podczas rozmowy mogą być spowodowane zasłonięciem czujnika zbliżeniowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA