logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do automatycznej synchronizacji dla androida.

Pawelawe 25 Gru 2020 03:36 333 7
REKLAMA
  • #1 19135413
    Pawelawe
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    No witam, przerzuciłem się z iphona na samsunga z androidem i brakuję mi programu offline na komputer do synchronizacji folderów.
    Miał, by on działać na zasadzie, że w moim komputerze (windows 7) wybieram sobie jakieś foldery z pulpitu, które program automatycznie będzie synchronizował z podłączonym telefonem.

Czyli np. gdy do zaznaczonego folderu "Muzyka" dodam kilka nowych mp3. to program automatycznie je przeniesie do już istniejącego folderu na telefonie.
    Kiedy posiada się kilkanaście folderów i w którymś z nich doda się jakiś nowy plik, meczące jest specjalne przenoszenie go ręczne do wskazanego folderu.

Chciał bym, żeby program robił to automatycznie i sam wykrywał nowe pliki w zaznaczonych folderach i uzupełniał je w telefonie.

Czy jest ktoś w stanie polecić taki program? Będę ogromnie wdzięczny, pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 19135428
    Dziarski Hank
    Poziom 34  
    Ocena: 927
    Tak na szybko, bo nie mam możliwości testów - Dropbox, onedrive?
  • REKLAMA
  • #4 19164587
    Pawelawe
    Poziom 12  
    Dziarski Hank napisał:
    Tak na szybko, bo nie mam możliwości testów - Dropbox, onedrive?

Nie wiem, czy dobrze mnie zrozumiałeś, bardziej chodziło mi o program na PC, a nie wirtualne pamięci online typu Dropbox itp... Coś jak itunes, że po kliknięciu 'synchronizuj' program sam uzupełni brakujące pliki z wyznaczonych folderów do folderów na mojej karcie micro-SD.

krzychupar napisał:

Myślałem, że dostane jakąś gotową propozycję. Czy czasem podane aplikację z twojego linka nie działają na podobnej zasadzie jak Dropbox? W sensie, że tworzą oddzielną pamieć i przeglądanie folderów/plików na telefonie będzie możliwe dopiero po wejściu w aplikację?

Napiszę jeszcze raz, że interesuję mnie aplikacja OFFLINE, która będzie uzupełniać już utworzone foldery na mojej karcie micro SD, a nie będzie tworzyć jakąś odrębną pamięć jak dysk google.
  • #5 19166615
    zerolinux
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Microsoft SyncToy - zerknij na to. Ja synchronizuję tym kilka moich katalogów z kartą SD.

Działa doskonale
  • REKLAMA
  • #6 19166882
    Pawelawe
    Poziom 12  
    zerolinux napisał:
    Microsoft SyncToy - zerknij na to. Ja synchronizuję tym kilka moich katalogów z kartą SD.

Działa doskonale

No nie wiem, czy działa tak doskonale, nawet dla testu chciałem dodać jakiś folder z podłączonego telefonu i nie mogę dodać, jedynie foldery systemowe. Oczywiście próbowałem wchodzić w folder karty micro-SD i to samo.
    Załączniki:
    • Program do automatycznej synchronizacji dla androida. axa.png (89.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 19181991
    Pawelawe
    Poziom 12  
    Refresh....
  • #8 19287643
    Pawelawe
    Poziom 12  
    Odświezam temat, wciąż szukam programu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu do automatycznej synchronizacji folderów między komputerem z systemem Windows 7 a telefonem z systemem Android, który działałby offline. Zwraca uwagę na potrzebę synchronizacji plików, takich jak mp3, bez konieczności ręcznego przenoszenia ich do odpowiednich folderów na telefonie. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym Dropbox i OneDrive, jednak użytkownik poszukuje aplikacji, która nie tworzy oddzielnej pamięci w chmurze. Proponowano również Microsoft SyncToy, ale użytkownik napotkał problemy z dodawaniem folderów z karty micro-SD. Temat pozostaje otwarty, a użytkownik wciąż szuka odpowiedniego programu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA