logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Suszarka Bosch WTX87K40PL - Mokre kłaczki i nagromadzenie wody na dnie urządzenia

Gosiaxyz123 25 Gru 2020 18:53 23010 9
REKLAMA
  • #1 19136400
    Gosiaxyz123
    Poziom 9  
    Ocena: 38
    Od roku mam suszarkę Bosch WTX87K40PL
    Na dole urządzenia jest filtr kłaczków. Zastanawiam się, czy to jest normalne, że kłaczki nie są suche, tylko są mokrym zlepkiem i dno suszarki wypełnione jest wodą. Martwi mnie, że ta woda nie ma żadnego odpływu i muszę ją usuwać gąbką lub ręcznikiem. Ta woda wypełnia całe dno, jest jej około litra, może więcej. Gdzieś czytałam, że na dnie może zbierać się woda, ale aż tyle? To jest bez sensu. Suszarka nie jest podłączona do odpływu. Reklamować, czy tak ma być? A może ja coś źle podłączyłam?
  • REKLAMA
  • #3 19136627
    Gosiaxyz123
    Poziom 9  
    Jest oczywiście możliwość odprowadzenia wody do kanalizacji, ale my wybraliśmy opcję zbierania wody do zbiornika i tu jest wszystko ok, po każdym użyciu wylewam wodę ze zbiornika, ale poza tym zbiornikiem woda zbiera się też na samym dole suszarki i to jest dziwne. A z tego dna nie ma żadnego dedykowanego odpłwu, więc myślę, że gdyby to było celowe to ten odpływ by zrobili. Czy tam powinno być sucho?
    Suszarka Bosch WTX87K40PL - Mokre kłaczki i nagromadzenie wody na dnie urządzenia Suszarka Bosch WTX87K40PL - Mokre kłaczki i nagromadzenie wody na dnie urządzenia
  • REKLAMA
  • #4 19136720
    iftri
    Poziom 19  
    Ocena: 70
    Na na górze jest pojemnik do usuwania wody czy on czasem się nie przelewa, bo faktycznie tak jak w instrukcji jest napisane tam na dole może być trochę wody która się tam dostanie podczas wyjmowania filtru kłaczków ale aż tak dużo, a czy jest jakaś pompa która podaje wodę do pojemnika na górze? Może jakieś nieszczelności są związane z nią.
  • #5 19136839
    Gosiaxyz123
    Poziom 9  
    Niestety nic mi nie wiadomo o pompie, a pojemnik nie przelewa. Po każdym suszeniu jest opróżniany i suchy od spodu. Ciekawa jestem jaka ilość wody na dnie suszarki jest normalna, bo może to tak ma być?
    Suszarka Bosch WTX87K40PL - Mokre kłaczki i nagromadzenie wody na dnie urządzenia Suszarka Bosch WTX87K40PL - Mokre kłaczki i nagromadzenie wody na dnie urządzenia
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 19136952
    Gosiaxyz123
    Poziom 9  
    Póki co nie wylewa się na zewnątrz, ale usuwanie za każdym razem tej wody jest kłopotliwe. Jak jej nie usuwam od razu to zaczyna śmierdzieć i wszystko robi się obślizgłe. Może jest tu ktoś kto ma taką suszarkę albo podobną i może mi potwierdzić, że tak ma być lub nie.
  • Pomocny post
    #8 19169263
    Kasiaa256
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Mam dokładnie taką samą suszarkę i u mnie też zbiera się woda. Nie jest jej jakoś dużo ale jest. Ja nie wybieram do sucha, jedynie ręcznikiem papierowym wycieram z brzegu gdzie właściwie nie ma wody tylko taki śliski szlam. Zauważyłam, że czym częściej wybieram klaczki tym są mniej wilgotne. Ilość klaczkow mnie poraża. Specjalnie wybrałam model selfclean żeby było jak najmniej czyszczenia a i tak grzebie co 5-6 suszeń, a producent twierdzi, że należy to robić po 20 cyklach
  • #9 19170309
    Gosiaxyz123
    Poziom 9  
    Dzwoniłam do serwisu i potwierdzono, że tak ma być 🤷
    Te kłaczki są obrzydliwe, też wyciągam to cały czas, na pewno nie mogłabym czekać do 20 suszeń, bo wtedy to chyba zaczęłoby już żyć własnym życiem.
  • Pomocny post
    #10 19210637
    AliceDelice2013
    Poziom 1  
    Ocena: 12
    Mam tą samą suszarkę i też mi się zbiera tam dużo wody. Dzwoniłam do serwisu i dowiedziałam się, że to jest normalne. Pani powiedziała, że nie trzeba tej wody zbierać, ponieważ przy kolejnych suszeniach ta woda zostanie odprowoadzona do pojemnika na wodę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z suszarką Bosch WTX87K40PL, w której na dnie urządzenia gromadzi się woda oraz mokre kłaczki. Zastanawia się, czy to normalne, że kłaczki są wilgotne i czy woda powinna się tam zbierać, zwłaszcza że urządzenie nie jest podłączone do odpływu. Inni użytkownicy potwierdzają, że również doświadczają podobnych problemów, a serwis potwierdził, że niewielka ilość wody na dnie jest normalna. Wskazano, że częstsze czyszczenie filtra kłaczków może zmniejszyć ilość wilgoci. Użytkownicy zauważają, że woda nie powinna się przelewać, a jej obecność może być związana z konstrukcją urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA