logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 28PT4403/00 chassis L6.3 brak odbioru stereo z anten

bokens 16 Paź 2005 20:07 1296 5
REKLAMA
  • #1 1903994
    bokens
    Poziom 12  
    Witam i proszę o pomoc. Telewizor przestroiłem na polską fonie w trybie serwisowym na BG/DK i niestety dźwięk tylko w mono. Scalony
    MSP 3400C C8. Co tu dalej robić. Przez eurozłącze odbiera normalnie. Może ma ktoś tryb serwisowy. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1904089
    Zbynio1
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Witam. MSP3400 nie obsługuje NICAM-u. Jak chcesz, to zmień go na MSP3410 i będzie w stereo. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1904116
    bokens
    Poziom 12  
    Dzięki. Jutro coś będę kombinował. Tylko chyba wyjdzie coś za drogo. I jeszcze jedno, w Niemczech odbierał normalnie.

Przeniesiony z TV. (am)
  • REKLAMA
  • #4 1906762
    bokens
    Poziom 12  
    Faktycznie pomyliłem działy, ale co powiecie o fachmanie z ponad dwudziestoletnim stażu w rtv, który przez dwie godziny próbował różnych fonii i nic mu nie wychodziło, a na drugi dzień zakładał przez godzinę fonię rymi/ którą zresztą wyrzuciłem/. Chyba z niewiedzy / do tej pory nie wie dlaczego nie ma stereo/.
    A teraz druga prośba. Jak ustawić polskie znaki w txt. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #5 1907810
    zbigniew tomczak
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    musisz zainstalować płytkę z polskim NICAMEM--koszt około 100 zł+robocizna..
    tak jak radzi kolega wyżej-sprawdz czy masz filtry 6.5Mh bo mogą być problemy-tor nie przygotowany--uboga wersja a trybie serwisowym będzie..
    tak jak przestrajał serwisant nie będzie stereo--niewiedza...

pozdrawiam*****
  • #6 1908029
    bokens
    Poziom 12  
    Wszystko się zgadza, ale jak by nie było 6,5 MHz toby chyba w ogóle nie było dźwięku. Taniej chyba wyjdzie wymienić MSP.
REKLAMA