Witam,
wiem, że temat już był, ale mój przypadek jest (chyba) nietypowy. Eksplorator nie wyświetla mi wszystkich liter dysków, zarówno twardych jak i wymiennych. Przerobiłem wszystkie rozwiązania z internetów i nic nie pomogło. Może ktoś coś podpowie na ten temat.
Sytuacja wygląda tak:
w zarządzaniu dyskami litery są przypisane
dane z diskpart:
w rejestrze wpisy poprawne
ustawienia folderów, opcja pokaż litery dysków włączona
Czyli wszystkie zalecane rozwiązania przejrzałem, a w widoku eksploratora plików mam tylko to:
Po wpisaniu w polu adresu c: przechodzi do lokalizacji.
Dostęp do dysków jest, np TotalCommander poprawnie odczytuje wszystkie dostępne dyski, ale już przeglądarka zdjęć po przejściu do widoku menedżera nie rozwija listy folderów (i nie wyświetla dysków). Okazuje się, że mam z tego powodu problem z większą ilością aplikacji. Na początku winiłem jedną z aktualizacji systemu, ale nic na ten temat w internetach nie znalazłem, więc wykluczam.
Proszę o jakieś sugestie, bo już szlag mnie trafia.
wiem, że temat już był, ale mój przypadek jest (chyba) nietypowy. Eksplorator nie wyświetla mi wszystkich liter dysków, zarówno twardych jak i wymiennych. Przerobiłem wszystkie rozwiązania z internetów i nic nie pomogło. Może ktoś coś podpowie na ten temat.
Sytuacja wygląda tak:
w zarządzaniu dyskami litery są przypisane
dane z diskpart:
Disk ### Status Size Free Dyn Gpt
-------- ------------- ------- ------- --- ---
* Disk 0 Online 238 GB 6144 KB *
Disk 1 Online 931 GB 1024 KB *Volume ### Ltr Label Fs Type Size Status Info
---------- --- ----------- ----- ---------- ------- --------- --------
Volume 0 C Windows NTFS Partition 237 GB Healthy Boot
Volume 1 SYSTEM FAT32 Partition 260 MB Healthy System
Volume 2 NTFS Partition 536 MB Healthy Hidden
Volume 3 D Dane NTFS Partition 931 GB Healthyw rejestrze wpisy poprawne
ustawienia folderów, opcja pokaż litery dysków włączona
Czyli wszystkie zalecane rozwiązania przejrzałem, a w widoku eksploratora plików mam tylko to:
Po wpisaniu w polu adresu c: przechodzi do lokalizacji.
Dostęp do dysków jest, np TotalCommander poprawnie odczytuje wszystkie dostępne dyski, ale już przeglądarka zdjęć po przejściu do widoku menedżera nie rozwija listy folderów (i nie wyświetla dysków). Okazuje się, że mam z tego powodu problem z większą ilością aplikacji. Na początku winiłem jedną z aktualizacji systemu, ale nic na ten temat w internetach nie znalazłem, więc wykluczam.
Proszę o jakieś sugestie, bo już szlag mnie trafia.