logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki TV 65 kompatybilny z subwooferami do oglądania filmów kupić? Do 9000 zł.

camil2106 04 Sty 2021 02:35 507 5
REKLAMA
  • #1 19157699
    camil2106
    Poziom 2  
    Witam,
    Przychodzę z taką jedną prośbą, a mianowicie potrzebuje polecenia jakiś dobrych telewizorów, które według Was wyróżniają się spośród innych jakością. Interesują mnie telewizory do 9k zł, OLED, 65 cali i taki żeby był kompatybilny z subwooferami. Telewizor jest głównie przeznaczony do oglądania filmów i seriali. Ponadto chciałbym zapytać, który z systemów operacyjnych SmartTV byłby najlepszą opcją i na co zwracać w szczególności uwagę przy szukaniu telewizora?
    Z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 19157758
    Ludwik XVI
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 788
    Sony 65A8 lub LG65CX
    Android vs WebOs. Ja preferuję WebOs w tandemie z pilotem Magic. To dla mnie idealne rozwiązanie.
    Jak potrzebujesz otwartego systemu to wtedy Sony.
  • REKLAMA
  • #3 19159598
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 403
    Nie znam systemu SONY, ale raczej pilot z wyglądu nie powala wygodą funkcjonalności.
    Głównie oglądam TV z dekodera Evobox Polsatu i pilot Magic z LG perfekcyjnie przejął funkcję pilota dekodera, dodatkowo możliwość sterowania kursorem na ekranie przez pilota przyspiesza wybór i wyszukiwanie.
    Tu masz krótko pokazane jak on u mnie działa. https://www.youtube.com/watch?v=c01QJDLExnU
    Jeżeli chodzi o OLED to niezależnie jaką markę wybierzesz matryca i tak będzie od LG, bo tylko on je robi, będzie się różnic tylko rodzajem obróbki obrazu.
  • REKLAMA
  • #4 19159612
    camil2106
    Poziom 2  
    A jak wygląda sprawa z wypalaniem się OLED'a? Czy jest to coś o co mam się martwić jeżeli często oglądam kanały z jednym logotypem? Czy nie lepiej byłoby pójść z nanocella?
  • REKLAMA
  • #5 19159645
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 403
    Naprawdę ciężko jest to wypalić, jeżeli dodatkowo odświeżasz matrycę, aczkolwiek możliwe. Obawiasz się to obejrzyj testy na YT
    https://www.youtube.com/watch?v=43PuWJAUurU
    Według mnie nawet jakby miała po jakimś czasie być mała niedogodność w którymś rogu ekranu to czerń i jakość obrazu z OLEDa jest tego warta.
  • #6 19160485
    diego240
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    camil2106 napisał:
    A jak wygląda sprawa z wypalaniem się OLED'a? Czy jest to coś o co mam się martwić jeżeli często oglądam kanały z jednym logotypem? Czy nie lepiej byłoby pójść z nanocella?

LG daje najlepsze wsparcie serwisowe i uznaje wszystkie usterki matryc Oled, także jak Oled to najlepszym wyborem jest LG
REKLAMA