Witam,
Nie działa mi kabel Hex V2, klon z Chin. Działał bez problemu parę miesięcy temu, początkowo był brick bo nie wyłączyłem neta i musiałem go ponownie przeprogramować ale potem już działał.
Dzisiaj chciałem pousuwać błędy vcds'em i nie działa, pokazuje się komunikat "kabel nie podłączony do samochodu" a kabel jest podłączony, świeci zielona dioda.
Rozebrałem, sprawdziłem lutym poprawiłem luty i nic, dalej nie działa.
Sprawdzane na kilku wersjach vcds'a przez loadera.
Co dziwnego to nie pokazuje mi wersji HW, wcześniej miałem 1.95 a teraz nic.
Chciałem mu wgrać od nowa ale przy użyciu programu VAGCOM_EEWriteLang nie idzie, wyskakuje komunikat "no response", mimo, że kabel podłączony pod auto.
Sprawdzałem na dwóch samochodach, w obu przypadkach to samo.
W panelu sterowania kabel pokazuje jako: Ross-Tech Direct Usb Interface.
System Win10 pro, antywirus wbudowany, wyłączony, net do testu vcds wyłączony.
Program VAGCOM_HWType nie odczytuje kabla ale pozostałe takie jak MProg lub FT_Prog widzą kabel.
W środku siedzą: Atmega162, FTDI1635
Na samym początku jak podłączyłem vcds'a to robił się skan pojazdu i nagle się porobiło i przestał kabel działać.
Sprawdzałem na dwóch laptopach i to samo.
Co jest grane i co ja mogę z tym zrobić?
Plik host dodatkowo skopiowany w odpowiednie miejsce, żeby mi z kabla znowu cegły nie zrobiło.
Nie wiem, może mm coś ze sterami namieszane, ma ktoś jakieś inne pod win 10 64? Próbowałem tych z vcds'a, odinstalowałem i ponownie lecz nadal to samo.
Nie działa mi kabel Hex V2, klon z Chin. Działał bez problemu parę miesięcy temu, początkowo był brick bo nie wyłączyłem neta i musiałem go ponownie przeprogramować ale potem już działał.
Dzisiaj chciałem pousuwać błędy vcds'em i nie działa, pokazuje się komunikat "kabel nie podłączony do samochodu" a kabel jest podłączony, świeci zielona dioda.
Rozebrałem, sprawdziłem lutym poprawiłem luty i nic, dalej nie działa.
Sprawdzane na kilku wersjach vcds'a przez loadera.
Co dziwnego to nie pokazuje mi wersji HW, wcześniej miałem 1.95 a teraz nic.
Chciałem mu wgrać od nowa ale przy użyciu programu VAGCOM_EEWriteLang nie idzie, wyskakuje komunikat "no response", mimo, że kabel podłączony pod auto.
Sprawdzałem na dwóch samochodach, w obu przypadkach to samo.
W panelu sterowania kabel pokazuje jako: Ross-Tech Direct Usb Interface.
System Win10 pro, antywirus wbudowany, wyłączony, net do testu vcds wyłączony.
Program VAGCOM_HWType nie odczytuje kabla ale pozostałe takie jak MProg lub FT_Prog widzą kabel.
W środku siedzą: Atmega162, FTDI1635
Na samym początku jak podłączyłem vcds'a to robił się skan pojazdu i nagle się porobiło i przestał kabel działać.
Sprawdzałem na dwóch laptopach i to samo.
Co jest grane i co ja mogę z tym zrobić?
Plik host dodatkowo skopiowany w odpowiednie miejsce, żeby mi z kabla znowu cegły nie zrobiło.
Nie wiem, może mm coś ze sterami namieszane, ma ktoś jakieś inne pod win 10 64? Próbowałem tych z vcds'a, odinstalowałem i ponownie lecz nadal to samo.
Moderowany przez CameR:gerdzio2000 napisał:klon z Chin
Najlepszym miejscem do uzyskania takiej pomocy jest jednak dział pomocy technicznej producenta danego oprogramowania. Przypominam również, że używanie nielegalnego oprogramowania jest karalne, a oprogramowanie komputerowe nie jest objęte tzw. użytkiem dozwolonym.
Reg. 3.1.1. Nie udostępniaj innych informacji naruszających prawo.