logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Hex V2 klon - brak reakcji kabelka po przeprogramowaniu w VCDS

gerdzio2000 05 Sty 2021 02:09 51756 4
REKLAMA
  • #1 19159899
    gerdzio2000
    Poziom 10  
    Ocena: 18
    Witam,

Nie działa mi kabel Hex V2, klon z Chin. Działał bez problemu parę miesięcy temu, początkowo był brick bo nie wyłączyłem neta i musiałem go ponownie przeprogramować ale potem już działał.
    Dzisiaj chciałem pousuwać błędy vcds'em i nie działa, pokazuje się komunikat "kabel nie podłączony do samochodu" a kabel jest podłączony, świeci zielona dioda.
    Rozebrałem, sprawdziłem lutym poprawiłem luty i nic, dalej nie działa.
    Sprawdzane na kilku wersjach vcds'a przez loadera.
    Co dziwnego to nie pokazuje mi wersji HW, wcześniej miałem 1.95 a teraz nic.
    Chciałem mu wgrać od nowa ale przy użyciu programu VAGCOM_EEWriteLang nie idzie, wyskakuje komunikat "no response", mimo, że kabel podłączony pod auto.
    Sprawdzałem na dwóch samochodach, w obu przypadkach to samo.
    W panelu sterowania kabel pokazuje jako: Ross-Tech Direct Usb Interface.
    System Win10 pro, antywirus wbudowany, wyłączony, net do testu vcds wyłączony.
    Program VAGCOM_HWType nie odczytuje kabla ale pozostałe takie jak MProg lub FT_Prog widzą kabel.
    W środku siedzą: Atmega162, FTDI1635
    Na samym początku jak podłączyłem vcds'a to robił się skan pojazdu i nagle się porobiło i przestał kabel działać.
    Sprawdzałem na dwóch laptopach i to samo.
    Co jest grane i co ja mogę z tym zrobić?
    Plik host dodatkowo skopiowany w odpowiednie miejsce, żeby mi z kabla znowu cegły nie zrobiło.
    Nie wiem, może mm coś ze sterami namieszane, ma ktoś jakieś inne pod win 10 64? Próbowałem tych z vcds'a, odinstalowałem i ponownie lecz nadal to samo.
    Hex V2 klon - brak reakcji kabelka po przeprogramowaniu w VCDS
    Hex V2 klon - brak reakcji kabelka po przeprogramowaniu w VCDS

Moderowany przez CameR:

gerdzio2000 napisał:
    klon z Chin

Najlepszym miejscem do uzyskania takiej pomocy jest jednak dział pomocy technicznej producenta danego oprogramowania. Przypominam również, że używanie nielegalnego oprogramowania jest karalne, a oprogramowanie komputerowe nie jest objęte tzw. użytkiem dozwolonym.

Reg. 3.1.1. Nie udostępniaj innych informacji naruszających prawo.

• REKLAMA
  • #2 19181038
    roadtransport
    Poziom 7  
    Ocena: 74
    Nie wiem jak jak rozwiązać Twój problem bo jestem początkujący w tej dziedzinie, jednakże mam sprawę do załatwienia w swoim aucie - sprawdzić dlaczego przestał funkcjonować tempomat - dlatego zastanawiam się nad zakupem takiego kabla - klona. Czy to działa? Jest warte tych pieniędzy i czy ma ograniczoną ilość numerów VIN?
    Dzięki za podzielenie się wiedzą
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19224191
    grafiq77
    Poziom 1  
    Ocena: 36
    Mogę pomóc w uratowaniu kabelków.
    E-mail. hgienek1(_at_)gmail.com
  • REKLAMA
  • #4 19240990
    marutko
    Poziom 1  
    Ocena: 10
    grafiq77 napisał:

Pomógł w zainstalowaniu kabelka z iście anielską cierpliwością i ogromnym zaangażowaniem. Wielkie dzięki!!
  • #5 19273389
    gerdzio2000
    Poziom 10  
    Ocena: 18
    grafiq77 napisał:

Dziękuję za pomoc w uratowaniu kabelka. Polecam.

Dodano po 44 [sekundy]:

Pomoc uzyskana od użytkownika i kabel udało się uratować.
REKLAMA