logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FORD Orion 1.4CL 92 - przepalający się bezpiecznik kierunkowskazów 10A

znachor2 17 Paź 2005 12:43 1516 4
REKLAMA
  • #1 1905397
    znachor2
    Poziom 12  
    Bardzo prosze o pomoc.Od wczoraj zaczoł odpalać bezpiecznik od kirunków (10A).Wstawiłem 15 (bo taki miałem pod ręką podczas jazdy),i jakoś dojechałem do domu.Rano znowu przejechał pół miasta i na skrzyżowaniu zgasły światełka.Prosze o jakieś rady,schematy elektryczne lub adres jakiejś stronki gdzi mógłbymto znaleść.Dzięki
  • REKLAMA
  • #2 1906072
    maciek01
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Witam.Podaj jaśniej przebieg usterki.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1906088
    TomPi
    Poziom 20  
    Ocena: 70
    wygląda to na zwarcie w instalacji - może w samych lampach. W miejsce bezpiecznika podłącz amperomierz - powypinaj wszystkie żarówki od kierunków i patrz co się dzieje z prądem.
  • REKLAMA
  • #4 1913040
    znachor2
    Poziom 12  
    TomPi napisał:
    wygląda to na zwarcie w instalacji - może w samych lampach. W miejsce bezpiecznika podłącz amperomierz - powypinaj wszystkie żarówki od kierunków i patrz co się dzieje z prądem.

Narazie zrobiłem tak,że zdemontowałem włącznik zespolony i wyczyściłem go.(Było CO czyścić).Ściągnełem też schemat elektryczny i zobaczyłem że pod tym samym bezpiecznikiem są światła cofania i czasowy wyłącznik świateł.Wstawiłem też bezpiecznik automatyczny i obserwuje kiedy odbije.Narazie po czyszczeniu jest dobrze.Jeżeli coś mu odbije to podłącze sobi Cęgi Dica. Dzięki za Odp.
    Pozdro
  • #5 2393288
    znachor2
    Poziom 12  
    Udało mi się wkońcu naprawić.Pozornie było to proste,wystarczyło wymienić wyłącznik świateł cofania.W tych autkach jest on podłączony pod migacze i dlatego jest ciężko to zlokalizować.Na szczęście można z tego serwisu ściągnąć potrzebne "pomoce naukowe".Temat uznaje za zamknięty,dziękuje za dobre chęci.
REKLAMA