logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Firefox - Koniec wsparcia dla wtyczki Adobe Flash, wpływ na przewijanie i wyświetlanie

Zenon407 06 Sty 2021 09:32 525 11
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 19162322
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10423
    Potrafisz napisac to zdanie po polsku? Co ma ten bezsensowny temat do rownie bezsensownej tresci Twojego posta?
  • REKLAMA
  • #4 19163065
    Kolobos
    Spec od komputerów
    @Zenon407 dziala tak samo z wtyczka lub bez. Przycina najczesniej przez FB lub YT, jezeli dzialaja dlugo, albo przez inne ciezkie strony. Nie ma to zwiazku z zakonczeniem wsparcia dla Adobe Flash.
  • #5 19163253
    Zenon407
    Poziom 14  
    Ocena: 93
    Cytat:
    Przycina najczesniej przez FB lub YT, jezeli dzialaja dlugo, albo przez inne ciezkie strony.

O to mi chodziło.
    Ma sie zmienic po 26 stycznia....oblukamy.Na Microsoft Edge nie ma problemu.Firefox to moja pierwsza przegladarka i ulubiona -mam ja obcykną dogłębnie.Szukałem rozwiazania z tydzien....

Na FB takze jest problem z pisaniem postów-czasami nie wszystkie litera wyskakują-trzeba drugi raz kliknąc-przynajmniej ja mam tak.Na Edge-bez problemu.
  • REKLAMA
  • #6 19163939
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 720
    Zenon407 napisał:
    Na FB takze jest problem z pisaniem postów-czasami nie wszystkie litera wyskakują-trzeba drugi raz kliknąc-przynajmniej ja mam tak.Na Edge-bez problemu.

I naprawdę sądzisz że to wina adobe ?
    Chcesz pomocy, napisz na początek jaki masz sprzęt
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 19163994
    Kolobos
    Spec od komputerów
    W przypadku FF zazwyczaj pomaga odświeżenie programu/przywrocenie do stanu poczatkowego. Mozna sprawdzic czy pod FF Portable jest ok.
  • #8 19164773
    Zenon407
    Poziom 14  
    Cytat:
    W przypadku FF zazwyczaj pomaga odświeżenie programu/przywrocenie do stanu poczatkowego. Mozna sprawdzic czy pod FF Portable jest ok.

Pomógł mi?

Mam komputery juz prawie 30 lat (sam je naprawiam i składam )-i ciagle sie ucze.To o czym piszesz to dawno zrobiłem i nie pomaga.Jest tez w FF funkcja-uruchom bez dodatków-tez nie pomaga.Ten sam objaw mam na PC i laptopie-tylko FF.Inne przeglądarki ok.

Cytat:
    I naprawdę sądzisz że to wina adobe ?
    Chcesz pomocy, napisz na początek jaki masz sprzęt
    Ale PC czy laptop :)
    Firefox - Koniec wsparcia dla wtyczki Adobe Flash, wpływ na przewijanie i wyświetlanie

Ps.Moze z innej beczki.Jaki program odpowiada za szybkie wyświetlanie fotek,gifów,tekstu w FF? Kiedys była funkcja w FF gdzie wpisywało sie w pasek adresowy jakąs komende i mozna było odznaczyc prawda i fałsz.Zapomniałem, jak tam sie wchodziło-ciągle ten FF ulega zmianom.Juz mam Edytor ustawień (strona about:config)

Za duzo tego nie ogarniam...szukam plugin adobe
  • #9 19165023
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Nie wiem czemu tak sie uczepiles tego adobe, nie ma to zwiazku z tym o czym piszesz.

> Jaki program odpowiada za szybkie wyświetlanie fotek,gifów,tekstu w FF?

Przegladarka wyswietla te wszystkie rzeczy, a nie jakis dodatkowy program.
  • #11 19165597
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ale sie uczepiles... tak ma wtyczki, az dwie, obie odpowiedzialne za dekodowanie wideo.

Sprawdz z wersja Portable FF.
  • #12 19165884
    Zenon407
    Poziom 14  
    Cytat:
    Sprawdz z wersja Portable FF.

Na portable i na PC działa dobrze,tu nie chodzi o to aby du..ę zawracac.Moge uzywac przeglądarki z Microsoft.
    Całe zycie naprawiam ....co to za sztuka iśc do sklepu i kupic dobre,nowe? :)

Dzieki za fatygę :)

Ps.Jakby ktoś,coś wiedział.....

Na lapku blokuje nadal portable....

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zakończenia wsparcia dla wtyczki Adobe Flash w przeglądarce Firefox, co wpływa na wydajność przeglądarki, powodując jej spowolnienie i przycinanie. Użytkownicy zauważają, że problemy z wydajnością występują również na stronach takich jak Facebook i YouTube, niezależnie od obecności wtyczki Flash. Wskazano, że odświeżenie przeglądarki lub uruchomienie jej w trybie bez dodatków nie przynosi poprawy. Użytkownicy sugerują, że problemy mogą być związane z innymi czynnikami, a nie tylko z zakończeniem wsparcia dla Flash. Wspomniano również o alternatywnych przeglądarkach, takich jak Microsoft Edge, które działają bez problemów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA