Urządzenie Brother DCP-1610we
Main Firmware Version: H
Po USB:
Urządzenie widoczne w Menedżerze urządzeń oraz w panelu sterowania w drukarkach i urządzeniach
Skanuje, kseruje ale jak coś wysyłam do druku to jest tylko komunikat "PRZYJMUJE DANE" i cisza, zero wydruku.
Narzędzie do aktualizacji firmware BrMain4811.exe nie aktualizuje go.
Po Wifi.
SSID znajduje, łączy.
Na ekranie napis "POŁACZONY DRUKOWANIE" i cisza.
Po ip mogę wejść w ustawienia przez web
Jak tak wisi na DRUKOWANIE to nie można nawet wyłączyć urządzenia. Tylko wyciągnięcie wtyczki.
Zrobiłem więc restart, na ekranie napis OCZEKIWANIE wchodzę ponownie przez przeglądarkę i wysyłam zmianę opcji a drukarka ją przyjmuje poprawnie
Odczytuje także poprawnie stan urządzenia np otwarcie klapy.
Z poziomu web nie mogę przedrukować raportu np User Settings ponieważ jest komunikat Failed to print (w przeglądarce).
Ostatnie 10 błędów :
Wchodze na urzadzeniu w Menu -> Drukarka -> Opcje Drukow. -> Wydruk Testowy -> Wciśnij Start = Drukarka zajęta.
Page Counter: 1565 !!!
Dodałem ja przez sieć (po ip) wysyłałem coś do druku, drukarka milczy.
brak zmiany komunikatów na drukarce.
Jakieś pomysły jak ją zmusić do druku?
Main Firmware Version: H
Po USB:
Urządzenie widoczne w Menedżerze urządzeń oraz w panelu sterowania w drukarkach i urządzeniach
Skanuje, kseruje ale jak coś wysyłam do druku to jest tylko komunikat "PRZYJMUJE DANE" i cisza, zero wydruku.
Narzędzie do aktualizacji firmware BrMain4811.exe nie aktualizuje go.
Po Wifi.
SSID znajduje, łączy.
Na ekranie napis "POŁACZONY DRUKOWANIE" i cisza.
Po ip mogę wejść w ustawienia przez web
Jak tak wisi na DRUKOWANIE to nie można nawet wyłączyć urządzenia. Tylko wyciągnięcie wtyczki.
Zrobiłem więc restart, na ekranie napis OCZEKIWANIE wchodzę ponownie przez przeglądarkę i wysyłam zmianę opcji a drukarka ją przyjmuje poprawnie
Odczytuje także poprawnie stan urządzenia np otwarcie klapy.
Z poziomu web nie mogę przedrukować raportu np User Settings ponieważ jest komunikat Failed to print (w przeglądarce).
Ostatnie 10 błędów :
Wchodze na urzadzeniu w Menu -> Drukarka -> Opcje Drukow. -> Wydruk Testowy -> Wciśnij Start = Drukarka zajęta.
Page Counter: 1565 !!!
Dodałem ja przez sieć (po ip) wysyłałem coś do druku, drukarka milczy.
brak zmiany komunikatów na drukarce.
Jakieś pomysły jak ją zmusić do druku?