logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother DCP-1623WE - urządzenie zajęte

phil13 20 Kwi 2023 15:21 606 2
REKLAMA
  • #1 20548550
    phil13
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    System: WIN10 x64
    Brother DCP-1623WE

Drukarka jest nowa, system wykrył i zainstalował bez problemów, soft i nowe sterowniki ze strony producenta.
    W momencie dodania nowego zadania, nie pojawia sie ono w kolejce, a na panelu drukarki wyskakuje info o zajętości.
    Reset urządzenia i przywrócenie ust. fabrycznych też nie pomaga, podobnie ręczne usunięcie sprzętu i reinstalacja softu i sterowników
    Identyczna sytuacja na innym komputerze z win7 x64
  • REKLAMA
  • #2 20549053
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1409
    Nie wiem jak ten model ale większość drukarek po wyciągnięciu z pudełka nie będzie drukować, trzeba zrobić kalibrację wydruk jednej lub kilku stron z drukami testowymi oraz zeskanowanie. Zobacz w instrukcja obsługii co trzeba zrobić.
  • #3 20549194
    phil13
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Wszystko jest zrobione tak jak powinno być, np skaner działa, drukarkę wykrywa i instaluje w systemie poprawnie przez USB i WLAN. Problem zaczyna się przy próbie drukowania.
    Tak jakby zwieszała się podczas inicjalizacji drukowania.
    Poza tym instalowałem ten samo model kilka dni wcześniej, kalibrację w panelu drukarki dawałem na auto i było wszystko ok.
REKLAMA