logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huwaweiem P9 lite Wyświetla mi się coś po angielsku i nie moge włączyć telefonu

ECKO5128 09 Sty 2021 01:50 774 3
REKLAMA
  • #1 19169343
    ECKO5128
    Poziom 2  
    Cześć mam problem z Huwawei'em P9 Lite
    Taki komunikat mi sie wyswietla na telefonie
    Pisałem juz tutaj takiego samego posta lecz była tylko 1 odpowiedz i nie mogłem sobie z tym poradzić

Your defice has failed veryfication and may not work poperly.

To lern more, visit:
    (tutaj link lecz nie mogę go dodać bo muszę czekać 24 h od założenia konta lecz wchodze w linka i zadnej takiej juz strony nie ma)

----------------------------------------------------------------------------
    (1) Press Power key to continue.
    (2) Press Volume Up key up to 3 seconds
    to enter ercovery to restore your device.
    (3) Your device will stop start.
    if there is no operation.
    Klikam przycisk do blokowania, przyciszania i podgłaszania to wyświetlają mi sie 3 opcje
    1.Dowland latest version and recovery (klikam to,musze się wtedy połączyć z internetem połączam sie instaluje sie cos i pisze error)
    2.Revoder albo podobna nazwa telefon mi się rozładował a chciałbym odrazu odpowiedzi ( tu mi się telefon wyłącza i włącza)
    3.Shutdown( wyłącza telefon )
    ---------------------------------------------------------------------------
    Telefon nie chce mi się włączyć
    Szukałem w google porad lecz nic nie znalazłem
    Proszę o szybką odpowiedź :)
  • REKLAMA
  • #2 19170741
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1438
    Próbowałeś rootowac telefon, bądź kupiłeś rootowany? Spróbuj odzyskać telefon przez oprogramowanie Huawei Hisuite albo jak się nie uda poszukaj softu i wygraj pliki na kartę pamięci i spróbuj w ten sposób. Telefon musi być naładowany nim podejmiesz te czynności.
  • REKLAMA
  • #3 19171367
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1732
    Szczegółowo musisz zastosować się do
    ECKO5128 napisał:
    (1) Press Power key to continue.
    (2) Press Volume Up key up to 3 seconds

Wejdziesz w tryb odzyskiwania OS.

Po kolei:
    1. naciśnij i przytrzymaj jednocześnie przycisk zwiększania głośności i zasilania przez kilka sekund.
    2. musisz puścić wszystkie klawisze, gdy tylko logo Huawei pojawi się na ekranie.
    3. następnie wybierz za pomocą przycisków głośności opcję "wipe data/factory reset", i potwierdź przyciskiem zasilania.
    4. jeszcze raz wybierz "wipe data/factory reset" z menu i zaakceptuj za pomocą przycisku zasilania.
    5. gdy ponownie pojawi się tryb odzyskiwania, zaakceptuj opcję "reboot system now" za pomocą przycisku zasilania.

Po wykonaniu w tej kolejności, telefon powinien załadować system.
  • #4 19172029
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    RADU23 napisał:
    3. następnie wybierz za pomocą przycisków głośności opcję "wipe data/factory reset", i potwierdź przyciskiem zasilania.
    4. jeszcze raz wybierz "wipe data/factory reset" z menu i zaakceptuj za pomocą przycisku zasilania.

W jaki sposob przywrocenie ustawien fabrycznych mialo by tutaj pomoc?

Jesli komunikat pojawil sie samoczynnie, bez wczesniejszego grzebania czy odblokowania bootloadera, to najczesciej przyczyna jest uszkodzenie jednej z wymaganych partycji - zawierajacych obraz kernela (boot), recovery, system, modem itp. Najczesciej takie cuda wynikaja z problemow z koscia pamieci - korupcja danych itp. Pomoc moze ewentualnie wgranie na nowo softu o ile oczywiscie kosc pamieci nie jest uszkodzona, tylko do odczytu itp.

W erecovery powinna byc opcja pobrania pasujacego softu po WiFi i instalacji na telefonie, ale zdaje sie, ze w tym przypadku bylo to sprawdzone i metoda nie dziala.

Wowczas nalezalo by wgrac soft za pomoca karty pamieci - zakladajac, ze autor jest w stanie ustalic jaka aktualnie wersja softu siedzi w telefonie i jest w stanie pobrac wlasciwa, bo wgrac mozna jedynia ta sama badz nowsza. Najlepsza opcja to skorzytanie z jakiegos boxa, ale tu polecalbym raczej jakis serwis niz grzebanie samemu.
REKLAMA